Hesabım
    Cannes Film Festivali Wes Anderson'la Açılacak!

    Yönetmenin son filmi 'Moonrise Kingdom' festivalin açılış filmi olarak belirlendi...

    Geçtiğimiz yıl Paris'te Gece Yarısı (Midnight in Paris) ile açılan Cannes Film Festivali, bu yıl da yine bir Amerikan komedisiyle perdelerini açıyor. 16-27 Mayıs tarihleri arasında 65. kez düzenlenecek olan festivalin açılış filmi Wes Anderson'ın yeni filmi Moonrise Kingdom olarak belirlendi.

    Festival yönetiminden yapılan resmi açıklamada yönetmen Wes Anderson Amerikan sinemasının yükselen gücü olarak nitelenirken, festival başkanı Gilles Jacob "65. Cannes Festivali'nin Wes Anderson'la açılmasıyla genç Amerikan sineması Croisette'te onurlandırılacak" dedi. Yarışmalı Bölüm Jüri başkanı Nanni Moretti'nin de katılacağı açılış gecesinde Moonrise Kingdom 25 Mayıs'taki vizyondan önce ilk kez 16 Mayıs akşamı Grand théâtre Lumière'de gösterimini yapacak. Henüz filmin büyük ödül Altın Palmiye için yarışıp yarışmayacağı ise bilinmiyor.

    Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Jason Schwartzman ve Bob Balaban'ın başrollerini paylaştığı Moonrise Kingdom 1960'larda New England'da geçiyor ve iki genç sevgilinin küçük kasabalarını terk etmesiyle peşine takılan kasaba halkının hikâyesini anlatıyor. Anderson son olarak 2009 tarihli stop-motion canlı aksiyon Yaman Tilki (Fantastic Mr. Fox) ile karşımıza çıkmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top