Hesabım
    Cannes Günlükleri - 4. Gün

    Festivalden 19 Mayıs notları...

    Cannes'da film dolu ilk haftasonu geride kalırken, 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün (4 luni, 3 saptamini si 2 zile) ile 2007 yılında Cannes'dan Altın Palmiye ile ülkesine dönen Romanyalı sinemacı Cristian Mungiu son filmi Beyond the Hills ile yine yarışmalı bölümde Cannes jürisinin karşısında çıktı. Aşk, bağtıl inanç ve din eksenini konu alan film için dün yapılan basın toplantısında yönetmen farklı bir sinema diline inandığını ve yönetmenin mümkün mertebe filmde görünmez olması gerektiğine de inandığını söyledi.

    Müzik, kurgu gibi yan öğeleri baskın olarak kullanmaktan kaçındığını belirten Mungui, filme kendi ülkesinde ve Fransa’da gelecek tepkilerin, seyirci algısının da farklı olacağının altını çizdi. Romanya’daki sinema sektörüne de değinen yönetmen, Amerikan filmlerinin ve dizilerinin ülke sinemasına dair algıyı değiştirdiğini, Hollywood yapımlarını takip eden genç kitlenin sanat sineması ile ilgilenmediğini kaydetti. Basın toplantısından Melis Z. Pirlanti'nin notlarını haberimizde okuyabilirsiniz.

    Shia LaBeoufTom Hardy ve Jessica Chastain’den oluşan kadrosuyla 1930’larda Virginia’da geçen bir korku-gerilim westerni olan Lawless Cannes’ın yarışmalı bölümünde seyircilerle buluşan bir başka yapım oldu. Gösterim sonrasında basın toplantısında soruları cevaplayan yönetmen John Hillcoat, filmi Nick Cave ile beraber uyarladığı Matt Bondurant’ın romanını çok sevdiğini, hikayenin içerdiği şiddeti sinema diline aktarmanın çok heyecan verici olduğunu ifade etti.

    Dün ayrıca usta müzisyen Alexandre Desplat da bir müzik dersi verdi. Bu yıl festivalde gösterilen Moonrise Kingdom, Rust and Bone (De rouille et d'os), Reality filmlerinin müziklerine imza atan müzisyenin dersine ilgi yoğundu.

    Dün ayrıca Cannes Klasikleri bölümünde David Lean'ın baş yapıtı olarak kabul edilen Arabistanlı Lawrence (Lawrence of Arabia) filmin 50. yılı şerefine restore edilmiş haliyle yeniden seyircilerle buluştu. Klasiklere saygı duruşuyla beyazperdeye gelen bir diğer film ise Alfred Hitchcock ‘un efsane sessiz filmlerinden 1927 yapımı The Ring oldu.

    Beyazperde 65. Cannes Film Festivali’ni yerinden izlemeye devam ediyor!

    Önceki haberlerimize ulaşmak için tıklayın!

    Mungiu Yeni Filmini Anlatıyor!

    Cannes Günlükleri - 3. Gün

    Reality Filminin Başrol Oyuncusu Hapiste!

    General Aladeen Cannes'da!

    Cannes Film Market'te Neler Oluyor?

    Cannes Günlükleri - 2. Gün

    Cannes Günlükleri - 1. Gün

    Moonrise Kingdom'ın Cannes Basın Gösterimi ve Toplantısı Yapıldı!

    65. Cannes Film Festivali Başlıyor!

    Yakın Plan: 65. Cannes Film Festivali!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top