Hesabım
    Cannes Günlükleri - 7. Gün

    Festivalde dün öne çıkanlar...

    Kadrosunda yine Brad Pitt'in bulunduğu hayli stilize Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford)'ndan 5 yıl sonra tekrar kamera arkasına geçen Avustralyalı yönetmen Andrew Dominik, bir önceki filminde olduğu gibi son filmi Killing Them Softly de yine bir edebiyat uyarlaması tercih etmiş. George V. Higgins'in Cogan’s Trade isimli romanından perdeye taşınan filmde, yerel kumar çeteleri arasında dönen kanlı hesaplaşmalar konu ediliyor. Yönetmenine göre suç dünyası üzerinden kapitalist düzene sağlam bir eleştiri olarak da okunabilecek yapımda Brad Pitt'in dışında Richard Jenkins, Ray Liotta, Sam Shepard gibi isimler başrolde. Yeraltı dünyasında cirit atan 'ağır abiler'in parayla olan ilişkisine fazlasıyla içeriden bir bakış atan film melankolik yapısıyla da bildiğimiz "mafya" filmlerinden sıyrılıyor.

    Gösterimden sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan yönetmen Dominik, George V. Higgins'in Cogan’s Trade romanındaki karakterleri harika bulduğunu belirtti ve kitabı uyarlamaya başladığında aslında bunun bir ekonomik kriz masalı olduğunu fark ettiğini ve kapitalizmin asla bitmeyen bir masal olduğunu söyledi. Filmdeki şiddete de değinen yönetmen, Grimm Masalları'nda bile şiddet mesajları olduğunu ama bunu çocukça bir yolla yaptığını, Killing Them Softly'de de buna benzer bir yan olduğunu ifade etti. Brad Pitt ise canlandırdığı karakter hakkında, "biz bölünmüş bir ülkede kesin görüşlere sahip karakterleri oynuyoruz" dedi ve bir ırkçıyı oynamaktansa bir katili oynamayı tercih ettiğini söyledi.

    Günün Ana Yarışmalı Bölüm'de gösterilen diğer bir filmi, toplumcu gerçekçi filmleriyle tanınan usta İngiliz yönetmen Ken Loach'un The Angels' Share filmiydi. Film, daha önce yönetmenle pek çok kez çalışan senarist Paul Laverty ile yönetmenin yirmi yıl aradan sonraki 12. çalışmaları. 2006'da Özgürlük Rüzgarı (The Wind that Shakes the Barley) ile Altın Palmiye kazanan yönetmenin son filmi, hapisten yeni çıkan ve yenidünyaya uyum sağlamada sorunlar yaşayan bir adamın hikayesini perdeye yaşıyor. Yönetmenden beklendiği gibi yine temelini sosyal bir meseleye oturtan ve sinema dilinde toplumsal bir arayışın hakim olduğu yapımın başrolünde Paul Brannigan'ı izliyoruz.

    Tüm film ekibinin katıldığı basın toplantısında konuşan yönetmen Loach, Kes ile The Angels' Share arasında kurulacak bağda 60'larda Billy Casper'ın en azından bir işinin olduğunu ama 2012 yılında Robbie'nin işsiz olmasıyla dikkat çektiğini söyledi. Paul Brannigan ise, Glasgow'da filmde canlandırdığı Robbie karakterine benzer pek çok kişinin yaşadığını, bunlardan birinin de kendisi olduğunu ve hayatını kurtaran bu rolü almasaydı işsiz yaşamaya devam edeceğini ifade etti.

    Önceki haberlerimize ulaşmak için tıklayın!

    Cannes Günlükleri - 6. Gün

    Like Someone In Love, Senaryosuz Bir Film!

    Cannes Günlükleri - 5. Gün

    Haneke Aşkı Anlatıyor!

    Cannes Günlükleri - 4. Gün

    Mungiu Yeni Filmini Anlatıyor!

    Cannes Günlükleri - 3. Gün

    Reality Filminin Başrol Oyuncusu Hapiste!

    General Aladeen Cannes'da!

    Cannes Film Market'te Neler Oluyor?

    Cannes Günlükleri - 2. Gün

    Cannes Günlükleri - 1. Gün

    Moonrise Kingdom'ın Cannes Basın Gösterimi ve Toplantısı Yapıldı!

    65. Cannes Film Festivali Başlıyor!

    Yakın Plan: 65. Cannes Film Festivali!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top