Hesabım
    Çanakkale 1915'in Çekimleri Devam Ediyor

    Film 18 Ekim'de vizyonda...

    Önümüzdeki sezonun merakla beklenen yerli yapımlarından biri olan Çanakkale 1915'in detayları belli olmaya başladı. Senaryosu çok satan “Çılgın Türkler”, “Diriliş” ve “Cumhuriyet” gibi kitapların yazarı Turgut Özakman tarafından kaleme alınan film 18 Ekim'de vizyona girecek.

    Çanakkale 1915, Balkan savaşlarından yeni ayrılan genç Türkiye'nin Çanakkale’ye tarihin gördüğü en büyük donanmalardan biriyle saldıran Müttefik Kuvvetler karşısında aldığı destansı zaferi ve bu savaşta Bigalı Mehmet Çavuş’tan, Seyit Onbaşı'ya, Mustafa Kemal Paşa'dan daha birçok isimsiz kahramana savaş meydanında yaşanan efsanevi hikâyeler perdeye taşıyacak.

    Yapımcı koltuğunda Fida Film'in olduğu Çanakkale 1915'in çekimleri Haziran ayı içinde Çanakkale'de savaşın geçtiği topraklar üzerinde başladı. Girilmesi için özel izin gereken bölgeler de dahil olmak üzere yaşanan trajedinin tüm izlerinin hissedildiği bölgede Genelkurmay Başkanlığı’ndan özel izinler alınarak yapılan çekimler için arazide geçici film setleri kuruldu.

    7 hafta sürmesi beklenen çekimlerde ayrıca dijital efekt çalışmaları da büyük yer kaplıyor. Fetih 1453 filminde de çalışmış olan ve Hollywood’da yaptığı filmlerle adından sıkça söz ettiren Serkan Zelzele'nin liderliğindeki bir ekiple beraber ünlü EPICS FX Stüdyoları’nın desteğiyle gerçekleştirilen görsel efektler oldukça dikkat çekecek.

    Müzikleri Can Atilla tarafından bestelenen Çanakkale 1915'in su altı kamerası, helikopter çekimlerinin de yer aldığı Deniz Savaşları bölümü içinse yaklaşık 20 kişilik bir animasyon ekibi çalışıyor.

    Yönetmenliğini Yeşim Sezgin’in yaptığı filmde Bigalı Mehmet Çavuş rolünde Şevket Çoruh, Binbaşı Ali rolünde Barış Çakmak, Mustafa Kemal Paşa rolünde İlker Kızmaz, Binbaşı Mahmut Sabri rolünde Bülent Alkış, Yüzbaşı Mehmet Hilmi Şanlıtop rolünde Serkan Ercan, Seyit Onbaşı rolünde Ufuk Bayraktar ve Asteğmen Muharrem rolünde ise Emre Özcan yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top