Hesabım
    Remake'lerin Katliamı

    Gelmiş geçmiş en kötü tekrar filmi Yüzleşme

    ScreenSelect adlı bir DVD firmasının yaptığı ankette oy kullanan 2000 sinemasever, son yıllarda başlayan remake fırtınasından en fazla hasarla çıkan filmleri belirledi. Anket sonuçlarına göre, Sylvester Stallone'nin başrolde oynadığı Yüzleşme en kötü yeniden yapım seçildi.

    Stallone'nin filmi, 1971'de Mike Hodges'in çektiği ve Michael Caine'in başrolde oynadığı Get Carter'ın yeniden yapımıydı. Ünlü oyuncu filmin yeni versiyonunda maalesef Caine'in performansını mumla aratmıştı. Yüzleşme'den sonra ikinciyi sırayı, tartışmasız olarak bir sinema klasiği kabul edilen, Alfred Hitchcock'un Sapık'ının remake'i aldı. 1960 yapımı Sapık'ı, 1998'de Gus van Sant yeniden çekmiş ve başrollerde Vince Vaughn ile Julianne Moore oynamıştı.

    Listede üçüncü sırayı 2004 yapımı Jonathan Frakes filmi The Thunderbirds aldı. Filmin orijinalini 1952'de John H. Auer yapmış ve başrolde John Derek oynamıştı. Dördüncü sırada The Assassin yer alırken hemen peşinden Maymunlar Cehennemi oldu. Franklin J. Schaffner'in kült klasiği Maymunlar Cehennemi, 1968'de Charlton Heston'la beraber aylarca konuşulmuştu.

    ScreenSelect'in sahibi Alex Chesterman sonuçların çok doğal olduğunu söylüyor ve ekliyor ''Yeniden yapılan nerdeyse her film, bırakın eskisinden iyi olmayı, onun yanından bile geçemiyor''. Siz ne dersiniz, remake fırtınası gerçekten eski günleri özletiyor mu?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top