Hesabım
    Altın Portakal Film Festivali'nde Jüri Başkanı Hülya Avşar!

    Festivalde yine bir kadın aktris büyük jüri başkanı...

    Bu yıl 49. kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin büyük jürisine başkanlık edecek olan isim Hülya Avşar olarak açıklandı. 6 - 12 Ekim 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan festivalin bir önceki jüri başkanı Müjde Ar'dı.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Antalya Kültür Sanat Vakfı Şeref Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akaydın yaptığı yazılı açıklamada jüri başkanlığına bu yıl da çok değerli bir başka kadın sanatçının seçildiğini vurguladı. Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanlığını ise usta yönetmen Istvan Szabo yapacak.

    Bu yıl temasını “Mizah, Muhalefet ve Demokrasi” olarak seçen festivalde bu kapsamda hazırlanan film programının yanı sıra, bu temayı destekleyecek pek çok sürpriz isim de festivale misafir olacak.

    Jüri başkanlığına Hülya Avşar'ın seçilmesi yazılı ve sosyal medyada pek çok eleştirinin de yükselmesine neden oldu. Radikal'den Şenay Aydemir Avşar tercihinin yanlış olduğunu belirtirken, jüri başkanlarının tanınmış yönetmenlerden seçilmesi gerektiğini belirtti. Twitter ise bu haberin yayınlanmasıyla çalkalanmaya başladı. Kimileri festivalin magazinin ilgisini çekmeye çalıştığını söylerken, kimileri de bu kararı saygıyla karşıladıklarını belirtti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top