Hesabım
    Salvatores İngilizce Konuşuyor

    Oscarlı yönetmene yazar dayanmıyor<br /><br />

    İki filmini üst üste sinemalarda seyretme şansı yakaladığımız İtalyan yönetmen Gabriele Salvatores'in önümüzdeki yıl için hazırladığı programına yazar dayanmayacak gibi görünüyor. 2005'te üç film çekmeyi planlayan yönetmenin filmlerinin hepsi roman uyarlaması ve en büyük sürpriz ilk İngilizce filmini yapacak olması.

    Salvatores'in programındaki ilk film Quo Vadis, Baby, Grazia Verasani'nin aynı adlı romanından uyarlanacak. Colorado Film'in yapımcılığını üstlendiği Quo Vadis, Baby'nin kitabı da aynı firma tarafından yayınlanmış. Kızkardeşinin intihar etmesinden sonra olayın peşine düşen özel bir dedektifin yaşadıklarının anlatılacağı film psikolojik bir dram olacak.

    Salvatores'in ikinci filmi, küçük bütçeli yapımlarına alıştığımız yönetmen için bir ilk olacak. Rules of Love hem İngilizce çekilecek hem de film için oldukça büyük bir bütçe düşünülüyormuş. Meir Shalev'in The Loves of Judith adlı kitabından uyarlanacak filmde, güzel bir kadının peşinde olan üç erkeğin yarışı anlatılacak ve Salvatores'in alışık olduğumuz komedi tarzına yakın olacak. Filmin çekimleri Eylülde Kanada'da başlıyor.

    Oscarlı yönetmenin önümüzdeki yıl çekmeyi planladığı son filmi ise Luca Di Fulvio'nun La scala di dionisio romanından uyarlanacak. Fulvio romanında 19. yüzyılda yaşamış bir seri katilin hayatı anlatılıyor.

    1991'de Akdeniz filmiyle Oscar kazandıktan sonra tüm dünya tarafından tanınan Salvatores'i ülkemizde en son Hiç Korkmuyorum filmiyle izlemiştik. Yönetmen bu filmiyle Oscar yarışına giremediyse de 2003'te İtalya'da Oscar aday adayı olarak seçilmişti. Avrupa ve özellikle İtalyan sinemasının hayranları 2005'i sabırsızlıkla bekleyecek gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top