Hesabım
    Altyazı Eylül Sayısı Metin Erksan'ı Anıyor...

    Geçtiğimiz ay yitirdiğimiz usta yönetmen kapsamlı bir dosya ile Altyazı sayfalarında...

    Altyazı Aylık Sinema Dergisi, Eylül sayısında, 4 Ağustos'ta kaybettiğimiz Türk sinemasının büyük üstadı Metin Erksan'ı anıyor. 86 yaşında hayata gözlerini yuman Erksan'ın anısına, oldukça kapsamlı bir dosya hazırlayan Altyazı ekibi usta yönetmenin kendine has imzasını taşıyan başyapıtlarından, sinemaya ve hayata bakışına, ideolojik mücadelelerinden sansürden çektiklerine kadar yaşamını masaya yatırıyor.

    Derginin bu sayısında ayrıca son filmi Araf ile yeniden seyirciyle buluşacak yönetmen Yeşim Ustaoğlu ile söyleşinin yanı sıra, 1960’lı ve 70’li yıllarda belgesele getirdiği yeni solukla anılan Chris Marker'ın sineması da mercek altına alınıyor.

    Önümüzdeki hafta vizyona girecek Elena filminin incelemesinin yanı sıra, derginin bu ayki sayısında Lal Gece ile Berlin'den ödülle dönen Reis Çelik söyleşisi, ve Altın Portakal ödüllü Geriye Kalan filmi önümüzdeki hafta vizyona girecek olan genç yönetmen Çiğdem Vitrinel ile yapılan röportaj da öne çıkanlar arasında.

    Adana Altın Koza Film Festivali’nde öne çıkan filmler, Sarabosna Film Festivali’den geriye kalanlar, genç yaşta aramızdan ayrılan Beyazperde.com'un ilk editörlerinden Bige Akdeniz'e ayrılan sayfalar da öne çıkan diğer bölümler arasında yer alıyor.

    Ayrıca geçtiğimiz haftalarda vizyona giren Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises), Cosmopolis, Tepedeki Ev (Kokuriko-zaka kara), Peki Şimdi Nereye? (Et maintenant on va où?) ve Vahşiler (Savages) filmlerinin eleştirileri de  yine bu sayının içerikleri arasında.

    Altyazı eylül sayısı gazete, dergi bayiileri ve kitapçılarda.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top