Beyazperdem
    Yeşim Ustaoğlu
    facebookTweet
    Görev Senarist, Yönetmen, Yapımcı
    Uyruk Türk
    Doğum tarihi 18 Kasım 1960
    Yaş 58
    16
    yıllık kariyer
    5
    film ve dizi

    Biyografi

    18 Kasım 1960'da Sarıkamış, Kars'ta doğdu. Yönetmeni, senarist, yapımcı Ustaoğlu,  Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Ödüllü kısa filmleriyle sinemaya adım attı. İlk çıkışını 1994 yılında çektiği "İz" filmi ile yaptı. Film, İstanbul, Köln, Nürnberg film festivallerinden en iyi film ödülleri aldı. Ardından çektiği "Güneşe Yolculuk" filmiyle ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödül aldı. 2003 yılında uzun metrajlı film ve belgesel yapımları gerçekleştirmek, uluslararası projelere prodüksiyon hizmeti vermek amacıyla Ustaoğlu Film yapım şirketini kurdu. 2004 yılında "Bulutları Beklerken" adlı filmini, 2008 yılında "Pandora'nın Kutusu" adlı filmini çekti.  2003 yılında ise “Bulutları Beklerken” filmi ile Sundance Film Festivalinde, “En İyi Senaryo” ödülünü aldı. 2002 ...
    Devamını oku

    Filmografi

    Onun Filmi
    Onun Filmi
    31 Mayıs 2019
    Kaçış
    Kaçış
    22 Aralık 2016
    Tereddüt
    Tereddüt
    15 Aralık 2016
    Araf
    Araf
    21 Eylül 2012
    Pandora'nın Kutusu
    Pandora'nın Kutusu
    23 Ocak 2009
    Bulutları Beklerken
    Bulutları Beklerken
    7 Ocak 2005
    Güneşe Yolculuk
    Güneşe Yolculuk
    3 Mart 2000
    Tüm filmografisi

    Bonus videolar

    Fotoğraflar

    18 Fotoğraf

    Haber

    Yeşim Ustaoğlu, İstanbul Modern Sinema'da!
    HABERLER - Sanatçılar
    11 Şubat 2019 Pazartesi
    !f İstanbul "Tereddüt" Özel Galası Gerçekleşti.
    HABERLER - Festival ve Ödüller
    9 Aralık 2016 Cuma
    Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi Tereddüt'ün galasına ilgi yoğundu.
    "Tereddüt" Türkiye Galasını Yaptı!
    HABERLER - Festival ve Ödüller
    20 Ekim 2016 Perşembe
    Yeşim Ustaoğlu'nun yeni filminin galası Antalya Film Festivali’nde gerçekleşti.
    18 Sanatçı haberleri
    Yorumlar
    Yorumları göster
    Back to Top