Hesabım
    Suç ve Ceza Filmleri Başlıyor!

    Bu yıl 2. kez düzenlenecek olan Uluslararası Suç ve Ceza Filmleri Festivali, 26 Eylül tarihinde başlıyor...

    Başakşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliği ile düzenlenen festival temasını “Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık” olarak belirlerken, bünyesinde bir de altın terazi film yarışmasını barındırıyor.

    Festivalin 28 Eylül'de düzenlenecek olan açılış töreninine önemli isimler katılacak. Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray, ödüllü yönetmen Zeki Demirkubuz ve ünlü yazar Selim İleri gerçekleştirilecek olan açılış panelinde konuşmacı olarak yer alacaklar. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Amfi  1’de gerçekleştirilecek olan açılış Panelin ardından Dal Gibi / Twiggy (EMMANUELLE MILLET – Fransa) isimli film seyirci ile buluşacak.

    Sinemaseverlerin Oscarlı yönetmenlerden, isim yapmış ünlü oyunculara pek çok kaliteli yapıma ulaşma şansı yakalayacağı festivalde filmler Taksim Sinepop, Nişantaşı City’s, İstanbul Üniversitesi Mavi Salon ve 1.Amfi’de gösterilecek.

    Amacını adalet-toplum ve adalet-birey ilişkisine dair sosyal ve sanatsal bir farkındalık yaratmak olarak açıklayan festival kapsamında ayrıca akademik programı ile de ülkemizin kanayan yaralarından biri olan “KADINA ŞİDDET” konusunu akademisyenler ile masaya yatıracak. 50 farklı ülkeden gelen akademik katılımcı, kendi ülkelerinde konuya yaklaşımlarını, yapılan hukuksal düzenlemeleri ve bu çalışmanın toplumsal yansımalarını akademik programlar ile paylaşacaklar.

    Festival biletleri Biletix üzerinden satışa çıktı. Film programı ile akademik takvim ise festivalin web sitesi olan www.icapff.com adresinde yayında.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top