Hesabım
    Tom Hardy Dağcı Olma Yolunda!

    Everest'e tırmanan ilk insanın hayatı film oluyor...

    Yakın zamanda Kanunsuzlar (Lawless) filmiyle izleyeceğimiz Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises) filminin Bane'i Tom Hardy, Everest Dağı'nın zirvesine tırmanın ilk dağcı olan George Mallory'nin hayatını anlatacak Everest projesi için Sony stüdyosu ile görüşmelere başladı. Filmin yönetmen koltuğunda Doug Liman oturacak.

    Jeffrey Archer'ın kurgusal olmayan Paths of Glory isimli romanından uyarlanacak olan film, George Mallory'nin rekorlar kitabına giren zirve macerasını anlatacak. Arkadaşı Sandy Irvine ile birlikte Dünya'nın en yüksek dağı olan Everest'e tırmanan ilk insanlar olarak bilinen ikilinin yaşadıklarını anlatacak olan filmde ayrıca ikilinin George Finch ile olan rekabetine de değinilecek.

    1921 ve 1922 yıllarında iki kez Everest'e tırmanmaya çalışan fakat başarısız olan, 1924 üçüncü ve son denemelerinde ise bunu başaran fakat trajik bir biçimde hayatlarını kaybeden ikiliden Mallory'nin cesedi 1999 yılında bulunmuş, Irvine'inkine ise ulaşılamamıştı.

    Senaryosu Sheldon Turner tarafından kaleme alınan filmin çekimlerine Doug Liman'ın All You Need Is Kill isimli yeni projesinden sonra başlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top