Hesabım
    Türkiye'nin Oscar Adayı "Ateşin Düştüğü Yer" Oldu

    85. Akademi Ödülleri Oscar'da ülkemizi temsil edecek olan yapım Sanatsal Etkinlikler Komisyonu örgütlerinden oluşan jüri tarafından belirlendi...

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizi 85. Akademi Ödülleri Oscar'da temsil edecek film Sanatsal Etkinlikler Komisyonu örgütlerinden oluşan jüri tarafından belirlendi. Elemeye Labirent, Yeraltı, Entelköy Efeköy'e Karşı, Fetih 1453, Zenne (Zenne), Lal Gece, Araf, Can, Ateşin Düştüğü Yer, Devir, El Yazısı filmleri başvururken, İsmail Güneş'in yönettiği Ateşin Düştüğü Yer Türkiye'yi Oscar'da temsil etmeye hak kazandı.

    26 Eylül tarihinde saat 14.30'de Sanatsal Etkinlikler Komisyonu örgütlerinden oluşan jüride bulunan isimler şöyle: Ali Atlıhan, Yılmaz Atadeniz, Osman Sınav (oy kullanmadı), Ercan Kesal, Atalay Taşdiken, Sinan Güngör, Murat Tokat, Semih Kaplanoğlu, Sevil Demirci, Mehmet Altıoklar, Dolunay Soysert, Yusuf Sezgin, Taner Barlas (oy kullanmadı), Serdar Akbıyık.

    Ateşin Düştüğü Yer daha önce Montreal Film Festivali'nde En İyi Film ve FIPRESCI (Uluslararası Sinema Yazarları Birliği) ödüllerine layık görülmüştü.

    Geçtiğimiz yıl Oscar aday adayı olarak ülkemizi Bir Zamanlar Anadolu'da temsil etmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top