Hesabım
    Jale Arıkan'ın "Zerre"deki Oyunculuğu Altın Portakal'da Çok Konuşulacak

    Zerre Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film olmak için yarışacak...

    49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Yarışma'da “En İyi Film” olmak için yarışacak filmlerden Zerre'deki oyunculuğu ile dikkat çeken Jale Arıkan, filmde küçük kızı ve annesinden oluşan ailesini hayatta tutmaya çalışan Zeynep karakterine hayat veriyor.

    Yaratıcı bir sinema diliyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Zerre'de Jale Arıkan; haksız yere işten atılan bir kadının ailesini hayatta tutma mücadelesi ile izleyicide derin etkiler bırakıyor.

    Oyunculuğa Almanya'da başlayan ve 1989 yılında ilk sinema filminde oynayan Arıkan, 1996 yılında Alman Stern dergisine sinemadaki projeleri sayesinde kapak oldu. Daha sonra Hollywood'a giden oyuncu burada Elizabeth Hurley ve Dennis Hopper ile oynadı. Geçtiğimiz yıl ise Zenne filmiyle tekrar dikkatleri kendine çekti.

    Erdem Tepegöz’in yazıp-yönettiği Zerre, tek karakter üzerinden ilerleyen bir yapıya sahip. Ayrıca omuz kamerası kullanımı, gerçek mekânlardan yararlanılması, sembolik bir dile sahip oluşu gibi özellikleri ile film küçük bir insan öyküsü üzerinden “varoluşu” arıyor. “Zerre”; 6 – 12 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde kesinlikle kaçırılmaması gereken bir film.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top