Hesabım
    Hayal Perdesi Sinema Dergisi'nin 30. Sayısı Yayında!

    Derginin yeni sayısı da dopdolu...

    Hayal Perdesi'nin Eylül-Ekim 2012 tarihlerini kapsayan 30. sayısı www.hayalperdesi.net adresinde yayınlandı. İranlı usta yönetmen Abbas Kiarostami’nin kapağa taşındığı sayıda, Kiyarüstemi sineması masaya yatırılarak, yönetmenin sinemasal dünyası farklı perspektiflerden ele alınıyor. Ayrıca vizyon sayfalarında Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi olan Araf, Andrey Zviaguintsev’in minimalist dramı Elena, Reis Çelik’in Berlin’de ödülle dönen yeni filmi Lal Gece ve David Cronenberg'in edebiyat uyarlaması Cosmopolis bulunuyor.

    Derginin Türk Sineması Araştırmaları bölümünde Metin Erksan üzerine Kurtuluş Kayalı’nın yazdığı bir makale ve yönetmeni yakından tanıyan sinema tarihçileri Agâh Özgüç ve Giovanni Scognamillo’yla Erksan hakkında yapılmış iki söyleşi bulunuyor. Perspektif bölümünde Ali Aslan Batman üçlemesini politik ve ideolojik bir gözle tekrar ele alıyor. Açık Alan bölümünde Barış Saydam Türkiye’de öne çıkan sinema bloglarını bir soruşturma kapsamında ele alarak, internet ortamının sinema eleştirisinde yarattığı değişime dikkat çekiyor.

    Kamera Arkası’nda M. Abdülgafur Şahin ve Koray Sevindi İHH İnsani Yardım Vakfı’nın dünyanın pek çok bölgesinde çekimleri gerçekleştirilen reklam filminin günlüğünü tutarken, Belgesel Odası’nda Tuba Deniz 1001 Belgesel Film Festivali’nden Mustafa Ünlü’yle belgesel üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. İhsan Kabil ise bu sayının Neden Film Seyrediyoruz? sorusunu cevaplayan isim olarak öne çıkıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top