Hesabım
    Altın Portakal Film Festivali'nde Bugün

    Antalya'da dün yaşananlar ve günün film programı...

    Tüm hızıyla devam eden festivalde dün Uluslararası juri basın toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akaydın, yaptığı açıklamada Altın Portakal kortejini bu yıl emniyetin rakamlarına göre 252 bin kişinin izlediğini belirtti. Akaydın’ın konuşmasının ardından juri üyeleri Atilla Dorsay’ın ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Festival kapsamında düzenlenen ‘Ustalardan Sinema Dersleri’nin iki konuğundan biri yapımcı, oyuncu, senarist, yönetmen Ali Özgentürk’tü. Bu yıl ilk kez Altın Portakal'a katılan Özgentürk'ün verdiği derslere katılım yoğundu. Özgentürk, soru cevaplarla ilerleyen söyleşide günümüz Türk ve Dünya sinemasından Yeşilçam’a, merikan bağımsız sinemasından Avrupa sanat sinemasına bir çok konuda düşüncesini aktardı.

    Festivalin ‘Anısına’ bölümünde genç yaşta bir motorsiklet kazası sonucunda yitirdiğimiz yönetmen Seyfi Teoman’ın yapımcılığını üstlendiği “Tepenin Ardı” adlı filmi film ekibinin katılımıyla gerçekleşti. Ulusal Yarışma Filmleri'nden biri olan Ersin Kana'nın yönettiği Hile Yolu'nun gösterimine ise filmin yapımcısı Hakan Alak, oyuncular Ozan Bilen, Serkan Yakan ile Halil İbrahim Aras katıldı. Alak yaptığı konuşmada, “Bağımsız bir hikâye yaratma meselemizde bazı kapıları kapamamız gerekiyordu. Filmi anlatırken mesafemizi bozmak istemedik” dedi. Ulusal Yarışma'da gösterilen bir diğer film ise Küf'tü. Yönetmenliğini Ali Aydın’ın yaptığı filmin gösteriminden sonra konuşan yönetmen “Faili meçhul cinayetlere kurban gitmiş insanlara, bu sıkıntıları yaşamış insanlara tamamen politik gözle bakılıyor, insan olarak değerlendirilmiyor” dedi. Festivalde galası yapılan bir diğer film ise yönetmenliğini Erdem Tepegöz’ün yaptığı ‘Zerre’ idi. Tepegöz yaptığı açıklamada “Bu öyküyü anlatırken bir süredir sorgulama içerisinde olduğum var oluş sebebi vardı. Öykünün içerisinde bu sorunun cevabını çıkarmaya çalıştım” şeklinde konuştu.

    Festivalin bugünkü film programı şöyle:

    AKM Aspendos

    12:00 Yangın Var

    15:00 Pazarları Hiç Sevmem

    18:00 Toprağın Çocukları

    20:30 Görünmeyen

    AKM Perge

    10:00 Siirt'in Sırrı

    12:00 Göksu Üçtaş Londra'ya Giden Yol

    15:00 İstanbul Meyhaneleri

    18:00 Sansür

    20:30 Göl İnsanları

    Migros Cinemaximum Salon 1

    12:00 The Hunt (Jagten)

    15:00 Konvoy

    20:30 Palilula Diye Bir Yer (Undeva la Palilula)

    Migros Cinemaximum Salon 7

    12:00 Düşler-Diyarı (Beasts of the Southern Wild)

    18:00 Miras (Inheritance)

    20:30 Ayı

    Özdilek Park Cinetime Salon 7

    12:00 Elveda Katya

    15:00 Meleklerin Payı (The Angel's Share)

    18:00 Ateşe Uçan Kelebekler

    20:30 Derin Düşün-ce (Derin Düşün-ce)

    Aksin Plaza Salon 3

    12:00 Acı (Pieta)

    18:00 Hoca

    20:30 Tepelerin Ardında (Dupa Dealuri)

    Shemall Avm Cinemapink Salon 1

    12:00 Balkanlarda Herhangi Bir Adamın Ölümü (Smrt coveka na Balkanu)

    15:00 Beni Sev

    18:00 İtaat (Compliance)

    20:30 Baikonur

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top