Hesabım
    Malatya Film Festivali Basın Toplantısı Yapıldı!

    Festival bu sene 9-15 Kasım tarihleri arasında Malatyalı sinemaseverlerle buluşacak...

    Bu sene 9-15 Kasım tarihleri arasında 3. kez düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali’nin basın toplantısı bugün The Marmara Taksim’de gerçekleştirildi. Beyazperde.com’un takip ettiği basın toplantısında festivalin kapsamına dair detaylar da paylaşıldı.

    9-15 tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Malatya Film Festivali'nin basın toplantısı dün The Marmara Oteli’nde yapıldı. Basın toplantısında festivalin ana teması, festival genel programı, Ulusal ve Uluslararası Uzun Film Yarışması ile Ulusal Kısa Film Yarışması’nın jürileri kamuoyuna açıklandı. Toplantıda Festival Başkanı Kayhan Kırmızıgül, Festival Danışma Kurulu Üyesi ve Sinema Yazarı Alin Taşçıyan, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selin Pilten ve Uluslararası Film Koordinatörü Nesim Benyoca'nın konuşmacı olarak katılırken, bu yıl festivalden “Yaşam Boyu Onur Ödülü” alan sanatçı Münir Özkul adına kızı Güner Özkul, Danışma Kurulu Üyelerinden Hülya Uçansu, Ulusal Uzun Film Yarışması’nın Jüri Üyesi Oyuncu Pelin Batu, Yönetmen Mehmet Eryılmaz, ve Siyad Jüri Üyesi Sinema Yazarı Sadi Çilingir de katıldılar.

    Festivalin ana teması “Ortadoğu ve Barış” olarak açıklanırken, Malatya Vali Yardımcısı ve Festival Komitesi Başkanı Murat Çağrı Erdinç temanın bölgemizde son yıllarda yaşanan gelişmeler üzerine şekillendiğini belirtti ve "Sanatın ve sinemanın da kültürleri birbirine aktaran birleştirici etkisinin insanların birbirini sevmesine vesile olacağı inancı ile bu temayı ve film seçkisini seçtik" dedi.

    SİYAD’lı yazarlardan Alin Taşçiyan basın toplantısında festivalde seyirciyle buluşacak yerli filmleri de açıkladı. Ulusal uzun metraj yarışma kategorisinde 10 Türk filminin yarışağı festivalde İstanbul, Antalya ve Adana’da oldukça beğeni toplayıp ödülle dönen Şimdiki ZamanTepenin ArdıZerreLal GeceBabamın SesiAna Dilim NeredeYükDevir, Ferah Feza,Ateşin Düştüğü Yer gibi filmler yer alacak.  Ayrıca İranlı kadın yönetmen Tahmineh Milani'nin filmleri Malatya'da ilk kez festival kapsamında seyirciyle buluşacak.

    Festival programından da bahsedildiği toplantıda Kırmızıgül, usta yönetmenlerden genç ve yetenekli yeni isimlere kadar dünya sinemasında öne çıkmış son yapımlardan 140'a yakın filmden oluşan bir film seçkisi hazırlandığını vurguladı. Ayrıca toplantıda sinema yazarı ve araştırmacısı Ali Can Sekmeç’in hazırladığı “Kendine Benzeyen Adam: Münir Özkul” kitabı Özkul’un kızı Güner Özkul’a takdim edildi.

    3. Malatya Uluslararası Film Festivali’ne dair detaylar için Beyazperde.com’u takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top