Hesabım
    6. Asya Pasifik Sinema Ödülleri'nde Türkiye'ye 6 Adaylık!

    Asya Pasifik Sinema Ödülleri adaylığında Türkiye başı çekiyor...

    Asya Pasifik Sinema Ödülleri'nde (APSA) bu yıl en fazla adaylık alan ülke Türkiye oldu. Ünlü yapımcı Zeynep Özbatur Atakan’ın da jüri üyeleri arasında bulunduğu 6. Asya Pasifik Sinema Ödülleri’ne 18 Asya Pasifik bölgesi ülkesinden en iyi 34 film katılırken, Türkiye 6 filmle en fazla adayığı adı.

    Bu filmler arasında Türkiye ve Yunanistan’dan En İyi Film dalında aday gösterilen “Tepenin Ardı”, 2012 Berlin Film Festivali'nden Gençlik Filmleri kategorisinde Kristal Ayı Ödülü’yla dönen Reis Çelik’in “Lal Gece”, Bahman Ghobadi’nin “Gergedan Mevsimi (Rhino Season)” bulunuyor.

    En İyi Film kategorisinde aday gösterilen beş film şunlar: “Khers” (Bear, İran İslam Cumhuriyeti), “Tepenin Ardı” (Beyond the Hill, Türkiye, Yunanistan), “Orda” (The Horde, Rusya Federasyonu), “Bumchoiwaui Junjaeng” (Nameless Gangster:Rules of the Time, Kore Cumhuriyeti) ve “Wu Xia” (Hong Kong (PRC), Çin Halk Cumhuriyeti).

    264 filmin başvurduğu festivalin altı üyeden oluşan APSA Uluslararası Jürisi En İyi Çocuk Filmi, En İyi Belgesel ve En İyi Animasyon Filmi kategorilerinde kazananları belirleyecek.

    6. Asya Pasifik Sinema Ödülleri'nin kazananları 23 Kasım 2012 Cuma akşamı Avustralya’nın Brisbane kentinde yapılacak törende açıklanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top