Hesabım
    Asya Pasifik Film Ödülleri'nde En İyi Film Tepenin Ardı!

    Büyük ödül Tepenin Ardı filminin olurken, Lal Gece de En İyi Senaryo Ödülü'nün sahibin oldu...

    Türkiye'nin 6 adaylıkla temsil edildiği 6. Asya Pasifik Film Ödülleri'nde En İyi Film kategorisi başta olmak üzere, filmin başrol oyuncusu Tamer Levent'e En İyi Erkek Oyuncu, senaristi ve yönetmeni Emin Alper'e En İyi Senaryo dallarında adaylık getiren Tepenin Ardı En İyi Film Ödülü'nü kucakladı. Reis Çelik imzalı Lal Gece ise En İyi Senaryo Ödülü'nü kazandı.

    Avustralya'nın Brisbane kentinde düzenlenen ve yaklaşık 1 saat önce sonlanan törende Mısır'dan Cook Adaları'na, Rusya'dan Yeni Zelanda’ya kadar 70 ülkeden 34 film yarıştı.

    Ülkemizde 14 Aralık'ta vizyona girecek Emin Alper imzalı Tepenin Ardı En İyi Film Ödülü'nü kazanırken, En İyi Yönetmen Ödülü Thy Womb filmiyle Brillante Mendoza'ya, En İyi Aktör Nameless Gangster: Rules of the Time filmindeki performansıyla Choi Min-sik'e, En İyi Kadın Oyuncu Thy Womb filmindeki performansıyla Nora Aunor'a ve En İyi Senaryo Ödülü Lal Gece filmiyle Reis Çelik'e verildi.

    Asya Pasifik Film Ödülleri'nde geçtiğimiz yıl Bir Zamanlar Anadolu'da başta Jüri Büyük Ödülü'nü olmak üzere 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Görüntü Yönetimi' ödüllerini kazanmıştı. En İyi Film Ödülü ise En İyi Yabancı Film Oscar'ını da kucaklayan Bir Ayrılık (Jodaeiye Nader az Simin) filminin olmuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top