Hesabım
    18. Gezici Festival Başlıyor!

    Yarın Ankara'da başlayacak festival daha sonra rotasını Sinop'a çevirecek...

    18. Gezici Festival film gösterimleri ve yan etkinlikleriyle dolu programına yarın Ankara'dan başlıyor. Festival Ankara'dan sonra 7-10 Aralık tarihleri arasında Sinop’a konuk olacak. Festivalde bu yıl 27 ülkeden 29'u uzun metraj ve 36'sı kısa metraj olmak üzere toplam 65 film sinemaseverlerle buluşacak.

    Festivalin gösterim programında ilk çeken bölümlerden biri olan Türkiye Sineması 2012'de filmler yönetmenlerinin ve oyuncularının katılımlarıyla gösterilecek. Bu bölümde seyirci karşısına çıkacak yapımlar arasında Zerre, Lal Gece, Küf, Babamın Sesi, Araf, Devir, Yeraltı ve Şimdiki Zaman bulunuyor.

    Festivalin bu yılki özel konuklarından Tuncel Kurtiz'in ‘Bir Daha, Bir Daha’ İzlediği Filmler, Avrupa ve Amerika sinemasından klasikleri, Türkiye Sineması’nın bu usta isminin gösterim öncesi sunumlarıyla izleyicilerle buluşacak. Bu bölümde gösterilecek Leopar (Il Gattopardo), Nashville gibi filmler kaçırılmamalı. Festivalin bir diğer konuğu Alman belgeselci Peter Ohlendorf, Kan Akmalı – Gizlice Nazilerin Arasında belgeselinin gösterimine katılacak ve seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

    Büyülenmenin Ötesi: Larry Jordan Toplu Gösterimi’nde ise Amerikan sinemacı Larry Jordan’ın bir uzun metrajlı ve sekiz kısa filmi sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Gösterimlerin Alman Kültür Merkezi’nde ve ücretsiz gerçekleşeceğini ekleyelim.

    Festivalin yan etkinlikleri arasında bulunan Yeni Medya Belgeseli Atölyesi’nde yetişkinler kendi belgesellerini yeni medya araçlarını kullanarak çekmeyi öğrenirken, küçük sinemacılar ise Stop Motion Canlandırma Atölyesi‘nde ilk canlandırmalarını üretecekler.

    Festivalin Savaşla Büyümek bölümüne paralel olarak düzenlenecek panel ise bu konuyu masaya yatıracak. 2 Aralık'ta gerçekleştirilecek panelin katılımcıları arasında Uluslararası Af Örgütü’nden Volkan Görendağ, Gündem Çocuk Derneği’nden Ezgi Koman, Uluslararası Çocuk Merkezi’nden Adem Arkadaş ve İstanbul’da yaşayan bağımsız gazeteci Frederike Geerdink bulunuyor.

    Gezici Festival bu sene de Avrupa ve Dünya festivallerinden ödüllerle dönen yapımları seyircilerine ulaştırmayı sürdürüyor. Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nda Büyük Ödülü kazanan Orada Burada, Sırbistan yapımı Onur Yürüyüşü ve yine ilk gösterimini Cannes'da yapan animasyon Domuzların Kralı bu bölümün öne çıkanları arasında.

    Küçük izleyicileri de unutmayan festival, Çocuk Filmleri: Hollanda bölümünde Frodo Kuipers ve Arjan Wilschut’un canlandırmalarından oluşan bir seçki hazırladı. Kısa İyidir bölümünde iste 1000'den fazla başvurunun arasından seçilen 36 kısa film gösterilecek.

    Daha detaylı bilgi için festivali resmi web sayfasını www.gezicifestival.org ziyaret edebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top