Hesabım
    Yılın Son Film Festivali: Randevu!

    15. Randevu Film Festivali 14 Aralık'ta başlıyor...

    Yılın son film festivali 15. Randevu Film Festivali 14 Aralık’da Cemal Reşit Rey’de gerçekleşecek açılış töreniyle perdelerini sinemaseverlere açıyor. 20 Aralık'a dek devam edecek festivalin bu yılki açılış filmi Joe Wright'ın Tolstoy'un aynı isimli klasik eserinden uyarladığı Anna Karenina olacak. Festivalin bu seneki gösterim mekânları Beyoğlu Fitaş ve Kanyon Cinemaximum olacak. Festival biletleri gündüz seanslarında tam bilet 7 TL, öğrenci 5TL ve akşam seansları için 8TL olarak satışa sunuldu.

    Festivalde bu sene karşımıza çıkacak film seçkileri arasında yeni yönetmenleri tanıyacağımız Film Bağımlıları için Bağımsız Filmler; festivale ilk filmleriyle katılacak yönetmenlerin yer aldığı İlk Randevu; paranormal aktiviteler, yaratıklar, seri katiller, doğaüstü güçleri merkezine alan Pelikül Kâbuslar; ünlü yönetmenlerden ödüllü yeni yapımlar Premier İstanbul; gerçek hayatı anlatan filmlerle Belgesel Kuşağı ve Sinema-Tarih Buluşması bölümleri bulunuyor.

    Seçkide gösterilecek filmler arasında öne çıkan yapımlarsa Arjantinli video sanatçısı Jasmin Lopez'in fantastik gençlik öyküsü Leones; nefretle büyümüş bir kız çocuğunun boğa güreşçisine dönüşme hikâyesini anlatan Kar Beyaz (Snow White); oyuncu kadrosuyla öne çıkan Valeria Sarmiento imzalı Linhas de Wellington; Cannes Film Festivali'nin arkasında yaşananları gösteren Özel Bir Gün (A Special Day); Jon Wright’ın yeni canavar denemesi Canavarlar (Grabbers); sürekli artan gerilimiyle bir suçun arkasındaki macerayı anlatan 38 Şahit (38 Witnesses); oyunların perde arkasındaki dünyayı gösteren Indie Bir Oyun Filmi (Indie Game: The Movie); 12 yaşındaki bir çocukla annesi arasındaki paralel yaşamı anlatan Roberto Minervini'nin yönettiği Med Cezir (Low Tide). Ayrıca festival kapsamında Kısa Şart! isimli bölümde Avrupa Film Akademisi Kısa Film Seçkisi festival boyunca Fransız Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gösterilecek.

    Ayrıntılı bilgi için:

    randevuistanbul.com

    facebook.com/randevuistanbul

    twitter.com/rendezvousist

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top