Hesabım
    Altın Lale'nin Jüri Başkanı Tayfun Pirselimoğlu Oldu

    32. İstanbul Film Festivali’nin Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanlığını yapacak isim belli oldu...

    30 Mart-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 32. İstanbul Film Festivali’nin Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanlığını yapacak isim belli oldu. Bu yıl yönetmen Tayfun Pirselimoğlu'nun üstleneceği jüri başkanlığındaki yarışmaya katılım 1 Şubat tarihine dek uzatıldı.

    Hiçbiryerde filmi ile ismini duyuran ve Rıza, Pus ve Saç filmlerinden oluşan “Vicdan ve Ölüm” üçlemesini çeken Pirselimoğlu, son filmi Saç ile “Altın Lale Ulusal Yarışma”sında “En İyi Film” seçilmesinin yanı sıra, Tayfun Pirselimoğlu’na “En İyi Yönetmen” ve Nazan Kesal’a “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini getirmişti. Aynı zamanda yazar olan Pirselimoğlu’nun ilk romanı Çöl Masalları 1996’da, Kayıp Şahıslar Albu¨mu¨ 2002’de, Malihulya 2003’te ve Şehrin Kuleleri 2005’te, Otel Odaları adlı hikâye kitabı ise 2009’da yayımlandı.

    Bu yıl Ulusal Yarışma'da En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam 9 dalda ödül verecek. Yarışmanın para ödülleri de belli oldu. En İyi Film Ödülü 150.000 TL, En İyi Yönetmen ödülü 50.000 TL, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleri ise 10.000'er TL olacak. Ayrıca Onat Kutlar anısına verilecek ödülü kazanan filmin yapımcısına Efes tarafından 30.000 dolar takdim edilecek.

    Yarışmaya başvurunun daha önce 28 Ocak'ta son bulacağı açıklansa da, bu tarih gelen yoğun istek üzerine 1 Şubat olarak değiştirildi. Başvuruların festival merkezine (Nejat Eczacıbaşı Binası, Sadi Konuralp Cad. No: 5 Şişhane) yapılması gerekiyor. Festival yönetmeliğiyle başvuru formları film.iksv.org adresinden temin edilebilir.

    İstanbul Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için: film.iksv.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top