Hesabım
    Berlinale'nin Ödüllü Filmleri İstanbul Film Festivali'nde!

    Ödüllü filmlerin ikinci durağı İstanbul...

    Geçtiğimiz hafta sonlanan 63. Berlin Film Festivali’nde ilk gösterimlerini yapan filmler bu yıl 32. İstanbul Film Festivali'ne konuk olacak. Berlinale'den ödülle dönen birçok film 30 Mart–14 Nisan tarihlerinde yapılacak 32. İstanbul Film Festivali kapsamında izleyiciyle buluşacak.

    Tarafsız Bölge (No Man's Land) filmiyle Oscar kazanan Danis Tanovic’in büyük ödül Altın Ayı sahibi filmi An Episode in the Life of an Iron Picker; İran'daki ev hapsi devam eden Jafar Panahi’nin Kambuzia Partovi ile birlikte çektiği Berlin'de En İyi Senaryo Ödülü’ne layık görülen yeni filmi Perde; yönetmen koltuğunda Gus Van Sant'ın oturduğu ve kadrosunda Matt Damon, Frances McDormand, John Krasinski'nin yer aldığı Özel Mansiyon ödüllü Promised Land; Paulina García'ya Berlin Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getiren Sebastián Lelio imzalı Gloria; festivalde Panorama Özel Mansiyon Ödülü ve FIPRESCI Ödülü’ne layık görülen Anaïs Barbeau-Lavalette imzaı Inch’allah; 1967 yılında, Filistinli mültecilerin yerleştiği bir kampta yaşananları anlatan Filistinli yönetmen Annemarie Jacir‘in filmi When I Saw You; Berlinale’de Teddy Ödülü kazanan ve küçük bir kasabaya atanan ve pedofili ile suçlanan bir rahibi izliyen Malgoska Szumowska’nın yönettiği In The Name Of ve festivalin En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanan Kim Mordaunt'un The Rocket filmleri İstanbul Film Festivali'nin bu yılki programında yer alacak.

    Mart başında açıklanacak programda yer alacak diğer filmler arasında Park Chan-wook’ın yönettiği Stoker, Anne Fontaine'in Two Mothers, Susanne Bier’in Love Is All You Need (Den skaldede frisør), Ken Loach’un The Spirit of '45 ve Jan Ole Gerster'in Oh Boy filmleri bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top