Hesabım
    !f İstanbul'da Bugün!

    Festivalde günün öne çıkanları...

    !f İstanbul'da günün öne çıkan filmlerine baktığımızda; Cannes, Rotterdam, Varşova film festivallerinde gösterilen ve beş çocuğun bir rehabilitasyon merkezinden kaçarak vahşi doğaya sığınmalarını anlatan Vahşiler (Los Salvajes) 12:00'de Cinemaximum Fitaş Salon 1'de.

    Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Gününde FIPRESCI kazanan Fransız yazar, yönetmen, senarist ve komedyen Rachid Djaïdani imzalı Kendini Tut (Rengaine), evlenmeleri önünde ırkçı engeller olan bir çiftin hikâyesini anlatıyor. Film, 14:30'da Cinemaximum Fitaş Salon 1'de.

    Tartışmalı Düz Beni filminin yönetmeni Virginie Despentes'in üçüncü uzun metrajı Güle Güle Sarışın (Bye Bye Blondie), kadrosundaki Emmanuelle Béart ve Béatrice Dalle ikilisinin performansıyla öne çıkıyor ve iki kadının arayışını perdeye yansıtıyor. Film, 20:30'da Cinemaximum Fitaş Salon 4'de.

    2012 Sundance programında yer alan Versay Kraliçesi (The Queen of Versailles), Amerikalı devremülk milyarderi David Siegel’in grotesk hikâyesini anlatıyor. Zenginlik içinde yaşayan ailenin reisi tüm parasını kaybedince, eşi para harcamayı sürdürecektir. Film, 19:00'da Cinemaximum Fitaş Salon 1'de .

    LCD Soundsystem'in dağılmadan önceki son konserinin belgeseli olan Sus ve Hitleri Çal, 17:30'da Cinemaximum Fitaş Salon 4'de.

    William Friedkin’in sansüre uğrayan Devriye (Cruising) filminin kayıp 40 dakikasının James Franco ve Travis Matthews tarafından yeninden oluşturulması üzerine kurulu İç. Leather Bar., cinsel ve yaratıcı özgürlüğün sınırlarını sorgularken, kuir varoluş biçimiyle de ilgileniyor. Film, 17:00'de Cinemaximum Fitaş Salon 1'de.

    Finlandiyalı yönetmen Timo Vuorensola'nın Demir Gökyüzü (Iron Sky) filmi, Naziler'in gizli bir uzay programı sayesinde ayın karanlık yüzüne kaçıp hayatta kalmalarını ve yetmiş yıl aradan sonra devasa bir uzay gemisi filosuyla tekrar ortaya çıkmalarını anlatıyor. Film 17:00'de Cinemaximum İstinyePark'ta.

    Yönetmen Lee Daniels'ın geniş ve ünlü bir kadroyla çektiği son filmi Gazeteci Çocuk (The Paperboy)'da, “idam cezasına çarptırılan John Cusack gerçekten şerifi öldürdü mü?” sorusu üzerinden bir sürü karakterin süreç içerisinde gelişen acayip ilişkilerine tanık oluyoruz. Film 19:30'da Cinemaximum Budak'ta.

    Altın Küre dahil pek çok ödüle aday gösterilen, Münih, Cannes ve Chicago gibi önemli festivallerden ödül alan Gomorra'nın yönetmeni Matteo Garrone'nin yönettiği ve BBG evlerinden birine katılan ve yavaş yavaş gerçeklik algısı değişen bir adamın hırsını, medya ve televizyonun insanlar üzerindeki etkisini anlatan Gerçeklik (Reality) 21:30'de Cinemaximum Fitaş Salon 1'de.

    Tiyatro yazarı ve Oscar ödüllü yönetmen Martin McDonagh, In Bruges filminin ardından tekrar bir suç filmiyle karşımızda. Komedi, drama, aksiyon karışımı Seven Psychopaths, bir mafya babasının köpeğini kaçıran üç kafadarın başından geçenleri anlatıyor. Film 13:30'da Cinemaximum İstinyePark'ta.

    Bugün ayrıca festival kapsamında Glastopia: Glastonbury Afterhours Film Gösterimi & Sihirli Festival Tarifleri isimli bir !f Müzik etkinliği düzenlenecek ve Salt Beyoğu ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinlikte ülkemizde nedeni Glastonbury olamıyor?'un cevabı aranacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top