Hesabım
    Festival Günlüğü - 9 Nisan Salı Programı

    32. İstanbul Film Festivali'nde onbirinci gün...

    21 ve 85 yaşındaki iki kadının arasında yaşanan dostluğu anlatan Genç Yıldız (Starlet), yönetmen Sean Baker'ın katılımıyla  Feriye Sineması saat 11.00’deki gösterilecek. Yönetmen Can Kılcıoğlu, Ulusal Yarışma’daki ilk uzun metrajlı filmi Karnaval 'in Atlas Sineması’nda saat 13.30’daki gösterimine katılacak.

    “Yeni Bir Bakış” kapsamında gösterilecek Villegas’ın Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 13.30’daki gösteriminde Arjantinli yönetmen Gonzalo Tobal da hazır bulunacak. “NTV Belgesel Kuşağı” bölümünden Leviathan filmin yaratıcılarından Harvard Üniversitesi Duyusal Etnografya Laboratuvarı Yöneticisi Lucien Castaing-Taylor’ın katılımıyla Beyoğlu Sineması’nda saat 13.30’da gösterilecek.

    Carlos Reygadas, festival kapsamında 16.00’da Salon İKSV’de vereceği sinema dersiyle, kendi sinema dünyasını yaratma macerasını seyircilerle paylaşacak. “Gerçek Mucizedir: Carlos Reygadas” başlıklı bölümde tüm uzun metraj filmleri ve iki kısa filmi gösterilecek yönetmenin sinema dersi, Sinema dergisi moderatörlüğünde yapılacak.

    Avustralya yapımı Ölü Avrupa, yönetmeni Tony Krawitz’in katılımıyla Atlas Sineması’nda saat 16.00’da gösterilecek. Bosna Savaşı’nda geçen gerçek bir hikâyeden esinlenen Kesişen Hayatlar (Krugovi)filminin Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 16.00’daki gösterimine ise yönetmen Srdan Golubovic da katılacak.

    28. İstanbul Film Festivali’nde İlk filmi Köprüdekiler ile “Ulusal Yarışma”da Altın Lale Ödülü’nü alan Aslı Özge’nin ikinci filmi Hayatboyu hem Ulusal hem de “Uluslararası Yarışma”da Altın Lale için yarışacak. Aslı Özge, filmin Atlas Sineması saat 19.00’daki gösterimine katılacak.

    Cannes’da "Yönetmenlerin On Beş Günü" bölümünde ilk gösterimi yapılan Alyah,  festivalde “Yeni Bir Bakış” bölümünde yer alıyor. Filmin yönetmeni Elie Wajeman, Nişantaşı Citylife City’s Sinemaları’nda saat 19.00’daki gösterimin ardından izleyenlerin sorularını yanıtlayacak.

    Ayşe Funda Aras’ın yönettiği Gurbet Pastası göçün, pastacılığın, zenginliğin, fakirliğin, beş neslin hikâyesini anlatıyor. Pera Müzesi Salonu’nda saat 19.00’daki gösterim sonrası yönetmen ile söyleşi gerçekleştirilecek.

    2012 Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış Bölümü'nün kapanış filmi olan ve ressam Pierre-Auguste Renoir ile sinemacı oğlu Jean Renoir’ın öyküsünü anlatan Renoir, yönetmeni Gilles Bourdos katılımı ile Feriye Sineması saat 21.30’daki gösterilecek.

    Türkiye'den bir belgesel olan Fecîra, Dersim’de 1938’de yaşanan acıların günümüz bölge halkının hayatını nasıl etkilediğini anlatıyor. Belgesel, yönetmeni Piran Baydemir’in katılımıyla Pera Müzesi Salonu’nda saat 21.30’da gösterilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top