Hesabım
    50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali 10 Ekim Perşembe Programı!

    Antalya'da gerçekleşen ve 50. yaşını kutlayan Altın Portakal Film Festivali altıncı gün programı ve tüm detaylar belli oldu.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde altıncı gün başladı! Ardımızda bıraktığımız beşinci festival gününde ise sinemaseverler, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gösterilen “Halam Geldi” filmini izleme şansına erişti. Türkan Şoray’ın da eşlik ettiği gösterimde izleyiciler gözyaşlarını tutamazken, gösterim sonrası Cem Özer, Halil Sezai, Ayça İnci, Süleyman Turan ve Şoray hep bir ağızdan “Çocuk gelinlere hayır” diye haykırdı. Halam Geldi filmi, hikayenin merkezini Güney Doğu’dan değil, Kuzey Kıbrıs’tan seçmiş.

    Yönetmenlik ve senaryo yazarlığının yanısıra yapımcılığını da üstelndiği Mavi Ring filminin yönetmeni Ömer Leventoğlu ve film ekibinin katıldığı film gösterimi büyük ilgi gördü. Seyircilerin ayakta alkışladığı Mavi Ring filmi, kapatılan Eskişehir Cezaevi’nden başka cezaevine gönderilen siyasi mahkumların yolculuk hikayesini paylaşıyor. Gösterim sonrası gerçekleşen söyleşide sinema tarzının seyirciyi rahatsız etmek olduğunu söyleyen Leventoğlu, “Seyirci filmimden sonra mutsuz olursa ben başarısız olmuşumdur, seyirci huzursuz olursa bir şeyler değişebilir. Onun için filmde nefes alamayan acı çeken mahkumlar vardı” dedi.

    İkinci uzun metrajlı filmi Kusursuzlar ile sinemaseverlerin karşısına çıkan Ramin Martin ve film ekibi ise özel bir söyleşi düzenledi. Yoğun ilgi gören Kusursuzl ar filmi, 30’lu yaşlardaki iki kız kardeşin Ege kasabasındaki yazlıklarına kafa dinlemek için gitmeleri ve burada yaşanmışlıkların peşlerini bırakmamasını anlatıyor. Oyunculardan İpek Türktan Kaynak ise “Rolünüzü oynarken kardeşlik ilişkisi yaratmak zor oldu mu” sorusu üzerine, film öncesinde rol arkadaşı Esra Bezen Bilgin ile çalışma yaptıklarını ve filmdeki karakterler olarak 2 ay boyunca psikoloğa gittiklerini anlattı.

    Festivalin yarışma filmlerinden Serdar Temizkan’ın yönettiği Kutsal Bir Gün, gala gösterimiyle sinemaseverler ile buluştu. Seyirciden yoğun alkış alan Kutsal Bir Gün filmi 24 saatten az bir zaman dilimi içerisinde geçiyor. Filmin oyuncularının da katıldığı gösterim sonrasında gerçekleşen söyleşide konuşan Yönetmen Temizkan, filmin metninin güçlü olduğunu, filmde zıtlıkların bulunduğunu dile getirirken, az mekanda çok şey anlattıklarını söyledi.

    Karakterlerin beden dilinin dinamik kullanımı ve üç boyutlu canlandırma teknikleri ile yapılan 50’nci yıl animasyonu / “Severek Ayrıldılar” adlı tanıtım filmi izleyicilerden beğeni toplarken, yapımcılardan Müge Berkay yapım süreci üzerine konuştu. Babası Cahit Berkay’ın müziklerini yaptığı projenin kendisi için özel bir anlamı olduğunu söyleyen Müge Berkay, festivali çocukluğundan beri takip etmesinin bunda önemli bir rol aldığını söyledi.

    Son olarak, “Bağımsız Film Yapımcılığında Yeni Yönelimler” adlı panelde, dünyaca ünlü film Demir Gökyüzü (Iron Sky)’ın yapımcısı Tero Kaukomaa ve oyuncular ile yapımcılar bir araya geldiler. Kaukomaa, film yapmak için nasıl bir yolun takip edilmesi gerektiğini paylaşırken, Iron Sky 2 filmi için hayranlardan farklı yollar ile 182 bin dolar elde ettiklerini anlattı. Kaukomaa, “Hedefinizin gerçekçi olması lazım. Kendimize ve hayranlarımıza güvendik. İyi bir tanıtıma her zaman ihtiyaç var” dedi. Kaukomaa, daha sonra dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

    Festival’in bugünkü program akışı ise şu şekilde;

    10:00

    Ulusal Belgesel Film Yarışması / AKM Perge Salonu

    - Fecîra

    11:00

    Oyuncular Sendikası & Deriş Bilgilendirme Toplantısı

    Oyuncu Hakları: “İmaj Hakları, Telif Hakları ve Sözleşmeler”

    Katılımcılar / Participants: Meltem Cumbul, Av. Sera Kadıgil, Av. Okan Çan

    Harrington Resort Hotel

    11:00

    Begesel Özel Gösterim ve Söyleşi / AKM Aspendos Salonu

    - Venüs’ün Seyri – Altın Portakal’ın ve Türk Sinemasının 50 Yılı

    11:00

    50. Yıl Özel Gösterimleri / AKM Perge Salonu

    - Metin Erksan – Son Söyleşi

    - Acı Hayat / Bitter Life

    13:00

    Bay Corci ile Protez Makyaj Uygulamaları / AKM Fuaye

    “Sinemanın Mutfağı”

    14:00

    AKM Ulusal Gala Gösterimi / AKM Aspendos Salonu

    - Mavi Dalga / The Blue Wave (Film ekibinin katılımlarıyla)

    14:00

    Ulusal Belgesel Film Yarışması / AKM Perge Salonu

    - Saroyan Ülkesi

    17:00

    AKM Ulusal Özel Gösterimi

    - Her Şey Yolunda (Film ekibinin katılımlarıyla)

    17:00

    Belgesel Özel Gösterim ve Söyleşi / AKM Perge Salonu

    - 50’sinde Erkek

    20:00

    AKM Ulusal Özel Gösterimi / AKM Aspendos Salonu

    - Lal (Film ekibinin katılımlarıyla)

    20:00

    Ulusal Belgesel Film Yarışması /  AKM Perge Salonu

    - Tek Başına Dans / Alleine Tanzen

    21:00

    Halkın Portakalı Gala Gecesi / Cam Piramit

    22:30

    AKM Film Gösterimleri / AKM Aspendos Salonu

    - Heli

    22:30

    AKM Film Gösterimleri /  AKM Perge Salonu

    - Yaşamın Dibi

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top