Hesabım
    Pi'nin Yaşamı'nın Yazarı Filmin ve Kitabın Başarısının Sırlarını İstanbul'da Anlattı

    Tayvanlı yönetmen Ang Lee'nin yönettiği Pi'nin Yaşamı filminin uyarlandığı romanın yazarı İstanbul'da sinemaseverler ile buluştu.

    Geçtiğimiz gün İstanbul'da düzenlenen Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi'ne katılan ve dört adet Oscar ödülü kazanan Pi'nin Yaşamı (Life of Pi)ı filminin uyarlandığı aynı adlı kitabın yazarı Yann Martel başarılarını paylaştı. Film uyarlaması için toplamda 120 kez senaryo yazıldığını belirten ünlü yazar, normal bir Hollywood filminin 50-60 günde çekildiğini ancak Pi'nin Yaşamı filminin 120 günde çekilebildiğini söyledi.

    Martel bundan yaklaşık olarak 25 yıl önce İstanbul'a gelmiş ve şehre aşık olmuş. Bu sebepten gelen davete olumlu yanıt verdiğini de ekleyen yazar, İstabul'u gezmek için bir süre daha burada olacağını müjdeledi. Filmde toplam 4 ayrı kaplanın kullanıldığını, çocuğun olduğu sahnelerde mutlaka CGI ile yaratılmış bir kaplanın sonradan eklendiğini belirten Kanadalı isim her kaplanın farklı açılardan güzel kareler verdiğini söyledi.

    Kitap ve filmin birlikteliği hakkında da bilgiler veren Yann Martel şöyle konuştu;

    ““Hollywood sürekli hikaye peşinde koşar ve gişe yapacağını düşündüğü hikayeleri satın alır. Benim kitabımı filme uyarlamak istediklerini öğrendiğimde bunun zorlu bir süreç olacağını biliyordum. Çünkü kitapta basit gibi görünen hikayenin filme aktarılması çok zor. Her şeyden önce bir çocuk ve kaplanı aynı filikaya koymanız gerekiyor. Öte yandan kitap ve film, iki farklı dili konuşan mecralar. Mesela kitapta 3 kelimeyle anlattığım geminin batış hikayesi, filmde uzun ve etkileyici betimlemelerle anlatılıyor. Ancak genel itibariyle film kitaba sadık kalınarak kurgulandı. Filmde özellikle Pasifik Okyanusu ve Hindistan’daki sahneler çok etkileyici ve harika tasarlanmış."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top