Hesabım
    İstanbul Modern Sinema'da 15 Saatlik "Sinemanın Hikayesi" Maratonu Başlıyor

    İstanbul Modern Sinema, sinema tarihinin dünya çapındaki geçmişini 15 saatlik bir belgesel ile inceleyecek.

    İstanbul Modern Sinema, 19 ve 29 Aralık tarihleri arasında "Sinemanın Hİkayesi" adlı etkinliğiyle izleyiciyi dünya sinema tarihini başlangıcındna bugüne bir bütün olarak anlatan 15 saatlik bir belgesel maratonuna davet ediyor.  Beş yıllık bir çalışma sonucunda Mark Cousins'in aynı adlı kitabını temel alarak yönettiği film, sinemacıların hem dönemlerinin tarihi olaylarından hem de birbirlerinden nasıl etkilendiklerini inceliyor.

    Sinamanın Hikayesi, sessiz sinemadan başlayarak Hollywood'un doğuşuna ve yıldız sistemine uzanarak, sinemanın Japonya, İngiltere, ABD, Almanya, Fransa, İtalya ve İskandinavya'daki sanatsal evrimini sergiliyor.  Avrupa ve Amerika odaklı mevcut sinema algısını kırarak "7.Sanat"ın tarihini "dünyalılaştırıyor".

    "Terminoloji kullanmadan, anlaşılabilir bir sinema tarihi" yazmi fikriyle sinemanın önemli duraklarına değinen belgesel, arşiv görüntülerinin yanında, Bernardo BertolucciGus Van Sant, Lars von Trier, Jane Campion ve Claire Denis gibi sinemacı ve oyuncularla söyleşiler de içeriyor. Göserimler müze ziyaretçileri ve üyelere ücretsiz olacak, gösterimler Türkçe altyazı ile gerçekleşecektir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top