Hesabım
    Alin Taşçıyan ile Film Okuma Atölyesinde Bu Hafta

    İstanbul Film Akademi'nin düzenlediği Film Okuma Atölyesinde bu hafta politik sinema ve Dziga Vertov'un sine-göz kuramı ele alınacak.

    İstanbul Film Akademi bünyesinde hayat bulan ve yönetimini Sinema Eleştirmeni Alin Taşçıyan'ın yaptığı Film Okuma Atölyesi'nde bu hafta çok özel bir konuya yer veriliyor. Dziga Vertov'un sine-göz kuramı ve Jean Rounch'un cinema verite kavramı atölyenin bu haftaki konusu olacak. Katılımcılar bunların yanında sinema ve siyaset ilişkisi konularını da işleyecek.

    Sinema ve siyaset ilişkisini akımlar, kişiler ve dönemler üzerinden ele alacak olan atölyede politik filmlerin de okuması yapılacak ve bugüne yansımaları hakkında konuşulacak. Ülkemizde de olduğu gibi tüm dünyada gerçekleşen toplumsal hareketlenmenin bir kitle iletişim aracı olarak sinemanın kılavuzluğu ve kışkırtıcılığı kadar filmleri nasıl okuduğumuz da önem taşıyor!

    22 Aralık Pazar 13:00 – 16:00 arasında gerçekleşecek olan etkinliğe dair detaylı bilgi için 0212 224 37 62 veya 0530 252 95 75 no'lu telefonu arayabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top