Hesabım
    7. Palto Film Günleri Başlıyor

    Palto Film Günleri'nin yedincisi Eskişehir'de kent içinden ve dışından tüm sinema severleri davet ediyor.

    Eskişehir Film Festivali (E.F.F.)'nin farklı bölümlerinde çalışan ve film festivalini daha önce yaşamış olan bir grup arkadaşın kendi çabaları ile oluşturduğu Palto Film Günleri'nin yedincisi başlıyor.  11 uzun metraj film ile Eskişehir yine dünya sinemasının en özel örnekleri ile buluşacak. Şehrin sakinleri dışında, kent dışından da sinema seyircilerini çeken bu özel etkinlik, iki yıl önce ilk kez şehir dışına çıkarak Van'da da seyirci ile buluşmuştu.

    23 Aralık Pazartesi günü Anadolu Üniversite Sinema Anadolu'daki açılış töreni sonrası, Daire filmi gösterimi yapılacak ve açılış coşkusu Peyote'deki Şafak Öz Kütle feat Alles Klar performansı ile . devam edecek. 7. Palto Film Günleri'nde Karnaval filminin yönetmeni Can Kılcıoğlu ve Daire filmi oyuncuları sinemaseverlere buluşacak, atölye çalışmalarında ise Sanat Yönetmeni Soner Caner "Sinemada Dekor ve Sanat Yönetimi" konularında genç sinema aşıklarını aydınlatacak.

    Ayrıca Türk karikatür sanatının önemli ismi merhum Necati Abacı'nın "Çizgi ile Fotoğraf Arasında" sergisi sanat severler ile buluşacak. Öte yandan "Askıda Bilet" uygulaması ile satın alınan bir bilet gişeye bırakılabilinecek, ekonomik durumu olmayanlar bu biletleri kullanabilecek.

    7. Plato Film Günleri'nde gösterilecek olan filmler ise şu şekilde; Kim Ki-Duk'tan Moebius (Moebius), Acı Reçete (Side Effects), Günlerin Köpüğü (L' Ecume des jours), Direniş Günlerinde Aşk (Après Mai), Yozgat Blues, Karnaval, Daire, Geceyarısından Önce (Before Midnight)Sadece Tanrı Affeder (Only God Forgives), Lanetli Kan (Stoker) veS/V/H/S - Dehşet Kaseti (V/H/S/2).

    Etkinlikler 23 – 29 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top