Hesabım
    85. Oscar Ödülleri'nde Yarışacak Olan Yabancı Filmlerden 9'u Belli Oldu

    Bu yıl 85. kez düzenlenecek olan Akademi Ödülleri Töreninde En İyi Yabancı Film Oscar'ını kazanabilecek filmlerin ön elemeyi geçen üyeleri belli oldu.

    Sinema dünyasının en önemli ödüllerinden biri olan Oscar bu yıl gerçekleşecek olan 85. etkinliği ile şimdiden heyecan uyandırmaya başladı. 71 filmin aday adayı olduğu "En İyi Yabancı Film" dalında ön elemeyi geçen filmler ise sonunda açıklandı. İki aşamalı bir oylama ile neticelenen En İyi Yabancı Film aday sayısı finalde 5'e inecek!

    Ön elemeyi geçen 9 film ise şu şekilde; Belçika: Kırık Çember (The Broken Circle Breakdown) (Felix Van Groeningen), Bosna Hersek: Bir Hurdacının Hayatı (Epizoda u zivotu beraca zeljeza) (Danis Tanovic), Kamboçya: L' Image manquante (Rithy Panh), Danimarka: Onur Savaşı (Jagten) (Thomas Vinterberg), Almanya: Two Lives (Georg Maas), Hong Kong: The Grandmasters (Yut doi jung si) (Wong Kar-Wai), İtalya: The Great Beauty (La Grande Bellezza)Great Beauty (Paolo Sorrentino), Filistin: Ömer (Omar) (Hany Abu-Assad) ve Macaristan: Le Grand Cahier (A nagy Füzet) (Janos Szasz).

    85. Oscar Ödül Töreni 16 Ocak tarihinde gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top