Hesabım
    Oyuncular Sendikasından, Oyuncu Camiasına Müjdeli Haber!

    Uzun süredir üzerinde uğraşılan Oyuncu Meslek Tanımı Resmi Gazete'de yayınlanarak nihayet resmen kabul edilmiş oldu.

    Oyunculuk mesleğinin Türkiye’de hak ettiği standartlara gelebilmesi adına bir sendikanın gerekliliğine inanan oyuncular tarafından 29 Mart 2011 tarihinde kurulan Oyuncular Sendikası, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile beraber yürüttüğü Meslek Tanımı çalışmasını tamamladı. Oyuncuları Sendikası'nın resmi web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruya göre, çalışma sonucunda oyuncu, seslendirme oyuncusu ve figüran meslek tanımları 26.12.2013 tarihli 28863 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ" ile resmiyete kavuştu.

    Sahne, perde, ekran ve mikrofon alanında performans gösteren bütün oyuncuları bünyesinde bulundurma hedefi taşıyan sendikanın açıklamasına göre, "meslek tanımı" mesleğin icrası aşamasındaki en temel, vazgeçilemez adımları göz önünde bulundurma amacı taşıyor. Bu tanımlar oyunculuk, seslendirme oyunculuğu ve figüran mesleklerinin görev alanlarını, çalışma ortamı ve koşullarını, mesleğin getirdiği özellikleri belirtiyor.

    Açıklamaya göre yapılan tanımlamalar, oyunculuk mesleği ve sektör adına yasal düzenlemeleri hayata geçirebilme ve oyunculuk alanındaki mesleklerin hukuki açıdan tanınması bakımından çok önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

    26.12.2013 tarihli 28863 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ" içerisinde bulunan meslek tanımlarına sendikanın web sitesine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top