Hesabım
    Üç Yol Filmi 32. Uluslararası Fajr Film Festivali'nde Yarışmaya Katılıyor

    Malatya ve Antalya Film Festivallerinin ardından, Fajr Festivali'ne katılacak olan Üç Yol filminin ödüllerle dönmesi bekleniyor.

    Üç Yol filmi, 1 – 10 Şubat 2014 tarihlerinda gerçekleşecek olan Fajr Film Festivali'nin Uluslararası bölümü olarak bilinen Cinema of Salvation bölümünde yarışmaya hak kazandı. Tahran Sanat Üniversitesi'nde Sinema yüksek lisansını tamamlayan yönetmen Faysal Soysal, böylece yıllar sonra İran'da ilk uzun metraj filminin gösterimine konuk olacak.

    Bünyesinde çok sayıda İranlı sanatçı ve sinemacının çalıştığu Üç Yol filmi 25 Ekim'de Pinema dağıtımı ile vizyona girmiş, ancak Türkiye'deki dağıtım şartlarının ve sinema salonlarındaki tekelleşmenin yüzüden sadece 1 hafta vizyonda kalabilmişti. Hem İstanbul hem de Anadolu'daki seyircilerin isteğine rağmen sınırlı sayıda salon bulabilen film'in dağıtımını 20 Kasım'dan beri İFP gerçekleştiriyor.

    Festivalin önemli bir ayağı olan Ortadoğu Film Marketin bu yıl 17.si düzenlenirken, Üç Yol'un dışında Meryem filmi de Türkiye'den yarışmaya katılan bir diğer film olma özelliğini taşıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top