Hesabım
    Düğün Dernek 2013'ü Gişenin Zirvesinde Kapattı!

    Geçtiğimiz haftanın son günlerinde zirvedeki isim yine aynı oldu. Düğün Dernek filmi hafta sonunda da en çok izlenen yapım oldu. İşte 52. haftadan genel değerlendirmeler ve rakamsal veriler...

    300'den fazla filmin gösterime girdiği 52 haftalık bir yılı daha geride bıraktık. Antrakt gazetesinden Deniz Yavuz'un paylaştığı verilere göre 2013 yılının 360 günlük vizyon serüveninde sinema gişelerinde 49 milyon 580 bin adet bilet satışı gerçekleşmiş. Bu satışlardan elde edilen hasılat ise 497 milyon TL'ye ulaşmış. Günde ortalama olarak 138 bin kişi sinemaya giderken, geçtiğimiz yıla oranla bilet satışındaki artış yüzde 14 seviyesine ulaşmış! Türk yapımı filmlerde ise bu oran 28,5 milyonu aşacak. Yerli filmlerin yıllık bilet satış oranı ise yüzde 58'e doğru tırmanırken, bu veri son 10 yılın en yüksek ikinci seviyesine denk geliyor!

    Öte yandan ardımızda bıraktığımız 27 – 29 Aralık tarihlerinde en çok izlenen filmler hakkındaki detaylar da belli oldu. Dördüncü haftasındaki Düğün Dernek adlı Türk komedi filmi haftasonunda 438 bin 554 kişi ile zirvedeki koltuğunu kimseye kaptırmadı. Vizyona girişini henüz yapan Keanu Reeves'in yeni filmi 47 Ronin ise 108 bin 361 kişi ile ikinci olurken, serinin ikinci filmi olan Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (The Hobbit : The Desolation of Smaug) filmi üçüncü haftasında üçüncü sırada yer aldı. Dördüncülüğü vizyona yeni giren Senin Hikayen, beşinciliği ise ikinci haftasındaki Erkekler ele geçirmiş.

    Altıncı sırada bir roman uyarlaması olan Bu İşte Bir Yalnızlık Var, yedinci sırada bir başka Türk yapımı olan Kedi Özledi ve sekizinci sırada ise bir animasyon filmi olan Dinozorlarla Yürümek 3D (Walking With Dinosaurs 3D) yer aldı. Justin Bieber'ın yeni belgesel filmi Justin Bieber's Believe 13 bin 893 kişi ile iki günlük gişesini yaparken, onuncu sıradaki koltuğa da ikinci ayına giren Hükümet Kadın 2 filmi yerleşmiş.

    Bu döneme ait detayları bilgileri boxoffice sayfamızdan inceleyebilir, ardımızda bıraktığımız 2013 yılında Türkiye vizyonunda neler olduğunu öğrenmek içinse buraya tıklayarak haberimize ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top