Hesabım
    Pembe Hayat Kuirfest’te Pazar Günü Böyle Geçti!

    Beyazperde’nin de sponsorları arasında yer aldığı ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Pembe Hayat Kuirfest’in Pazar seçkisi yine dopdoluydu!

    16 Ocak tarihinde başlayan ve 23 Ocak tarihine kadar Ankara’da devam edecek olan 3. Pembe Hayat Kuirfest programı, geçtiğimiz Pazar günü de dopdolu bir içerikle izleyicileri selamladı. Film gösterimleri ve söyleşiler, Kızılay Büyülü Fener Sineması ve Tayfa Kitapkafe’de gerçekleştirildi.

    Festivalin dolu dolu seçkisinin Pazar günü açılışı, Vincent Dieutre’nin, Jaures İstasyonu’nda yaşam mücadelesi veren Afgan mültecilerin dertleri arasından çekip çıkardığı bir aşk hikayesi olan Teddy Ödüllü şaheseri Jaurès ile yapıldı. Yönetmenliğini Bruno Baretto’nun yaptığı ve Elizabeth Bisop ile Lota de Macedo Soares’in on beş yıla yayılan aşk öykülerini anlatan Nadide Çiçekler (Flores Raras, 2013) filmiyle devam eden seçki; Tim Lienhard’ın yönettiği ve Mourad ile Antoine’in eşsiz dostluğunun şiirsel öyküsünü anlatan Bir Sıfır Bir (One Zero One, 2013) ile sona erdi.

    Festival süresince Tayfa Kitapkade’de gerçekleşecek bütün söyleşi ve atölyelerde olduğu gibi, Pazar günü gerçekleştirilen atölyeler de ücretsizdi. Festival bünyesindeki atölyelere katılım yoğundu.

    Mads Ananda Lodahl atölyesinin ardından Oslo GL Film Festivali’nden hazırlanan 5 kısa filmlik özel bir seçki gösterildi. Magnus Mork’un yönetmenliğini yaptığı Irıs Ödüllü kısa filmi Hamburger (Burger, 2013), Tom Nordli’nin homofobik çevresinin saldırılarına maruz kalan genç bir delikanlının hikâyesine odaklandığı Cezbeden Tuzak (Shark Bait, 2009), Maria Bock’ın yönetmenliğini üstlendiği Kel Adam (Bald Guy, 2011), Yan Lee’nin şiirsel öyküsü Balon (Air Baloon, 2011) ve çocuk gözüyle cinsel deneyimlerin haritasını çıkaran Aman Tanrım! (Oh! My God! 2008) filmlerinin gösterimiyle sonuçlanan seçki, Bard Yden’in konuşmasıyla sona erdi.

    Tayfa Kitapkafe’de düzenlenen son etkinlik ise, Rusya’da çıkan anti-gey yasasının tüm dünyada yankılanmasını konu alıyordu. St. Petersburg merkezli Side By Side LGTB Film Festivali ekibinden Manny de Guerre’in katılımıyla, Rusya’da çıkan yasa sonrası yaşanan gerilim, LGBT hedefli hükümet politikaları ve festival sırasında yaşanan bombalı tehdit ve şiddet olayları tartışıldı!

    Festival, 23 Ocak tarihine kadar devam edecek…

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top