Hesabım
    !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali Yarın Başlıyor

    13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali büyük bir heyecan eşliğinde İstanbul'daki ayağı ile birlikte sinemaseverlere merhaba diyor.

    13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 13 Şubat Perşembe günü İstanbul'dan yola çıkıyor, 27 Şubat 2 Mart tarihleri arasında ise Ankara ve İzmir'e uğruyor. Festival İstanbul’da Beyoğlu Cinemaximum Fitaş,İstinye Park Cinemaximum, Cinemaximum Budak; 27 Şubat-2Mart tarihlerinde de Ankara Cinemaximum Armada ve İzmir’de ise Cinemaximum Konak Pier sinemalarında gerçekleşecek.

    Festivalin en önemli konuğu ise Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) filmi ile adını sinema tarihine yazdıran Michel Gondry. Ünlü yönetmen "Uzun Boylu Adam Mutlu Mu?: Noam Chomsky ile Canlandırma Bir Sohbet (Is The Man Who Is Tall Happy?: An Animated Conversation with Noam Chomsky)'nin Türkiye kalasını yapacak ve 17 Şubat'ta saat 19:30'da SALT Beyoğlu ev sahioliğinde yapılacak "Bilinçaltı ile gökyüzü arasında" başlıklı bir sohbete katılacak.

    Yılın beklenen ödüllü festival filmleri ise Digiturk Galaları ile Türkiye'de ilk kez Türk sinemaseverler ile buluşacak. Festivalde yer alacak filmler ise şu şekilde; Dom Hemingway, Akşamdan kalanlar (Drinking Buddies), Kıvırcık Saç (Pelo Malo), Kısa Dönem 12 (Short Term 12), Gabrielle, Sırları Çalıyoruz: Wikileaks'in Hikayesi (We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks), Bal, "Sex, Drugs & Taxation, Gece Planı (Night Moves), Mademoiselle, My Name is Hmmm..., Siddharth, Şu An Muhteşem (The Spectacular Now), Filth, Bela (Borgman).

    Tüm bu özel filmlerin yanısıra !f seyiricisi yılın merakla beklenen filmlerinden, İtiraf (Nymphomaniac : Volume I), Sınırsızlar Kulübü (Dallas Buyers Club), İkili Oyun (The Double), Under the Skin, Is the Man Who Is Tall Happy?: An Animated Conversation with Noam Chomsky, Rüzgar Yükseliyor (Kaze Tachinu) ve Büyük Usta (Yut doi jung si)'ı da Türkiye galası ile birlikte izleyebilecek.

    Yılın ilham veren yönetmeni "Keş!f" ile birlikte ABD, Almanya, Faas, Fransa, İngiltere, Urak, İran, İsviçre, Nepal, Sırbistan ve Türkiye'den yarışacak 9 filmle belli olacak. Keş!f'e kardeş yarışma olarak duyurulan Aşk & Başka Bi'Dünya'da ise, kamerayla adünyayı değiştirmeyi başarmış yönetmenler İstanbul'a gelecek ve "yılın en yaratıcı müdahelesini" arayacak.

    Oyuncaklı filmlerden hoşlananlar "Oyun" bölümünde oyuncul belgeseller, kült adayı ilk filmler, kaçıkl bilimkurgular, Japonya'dan gerçeküstücü fanteziler ve animasyon dünyasının son hitleri seyircisi ile buluşacak. Özel gösterimler bölümünde Qatsi Üçlemesi'nin yönetmeni Godfrey Reggio ve David Lynch en özel filmleri ile yer alacak. !f kült! Bölümü bu yıl Charles Laughton'ın 1955 yapımı Caniler Avcısı (The Night of the Hunter)'ı konuk edecek. Yaratıcılığa ve deneyimlere açık sinemaseverlerin !f alanı “Karanlık& Köşeli” bölümünde bu yıl da, karanlık ve rahatsız edici yapımlardan yılın en çok konuşulan fantastik ve avangart filmlerine, seyircinin ‘görme biçimleri’ni altüst eden, algının kapılarını sonuna kadar açmayı hedefleyen filmler toplanıyor.

    Alternatif dağıtım ve paylaşım projesi “!f ²’’ bu yıl 5. kez Online sinema sitesi MUBİ ortaklığı ile 21 – 22 – 23 Şubat tarihlerinde, 5 film, 30 şehir ve 36 farklı noktada seyircisiyle buluşacak. Sundance Estütüsü ile ortaklaşa yürütülen ve Mayıs ayında İstanbul'da hayat bulacak olan Sundance Senaryo Lab öncesi, özel bir de atölye gerçekleşecek. Mavi Dalga'nın yönetmenleri Zeynep Dadak ve Merve Kayan, filmlerinin çekim süreci ve senaryo aşaması hakkında konuşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top