Hesabım
    FIPRESCI'de Başkan Alin Taşçıyan!

    Öncü sinema yazarlarımızdan Alin Taşçıyan Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu, FIPRESCI'nin ilk kadın başkanı oldu!

    Ülkemizin önde gelen sinema yazarlarından olan ve hali hazırda SİYAD başkanlığını da yürüten Alin Taşçıyan, Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) başkanlığına seçildi! Radikal gazetesinin haberine göre, 2010'dan bu yana FIPRESCI başkan yardımcılığı görevini yürüten Taşçıyan, hafta sonu İtalya’da gerçekleştirilen olağan genel kurulda yeni dönem başkanı olarak seçildi.

    Dünya çapında, 50'yi aşkın ülkede sinema yazarı ve eleştirmenlerin kurduğu dernek ve meslek örgütlerinin tek çatı altında bir araya gelmesiyle oluşturulan FIPRESCI'nin temelleri ise 1925 yılına dayanıyor. İki senede bir gerçekleştirilen FIPRESCI genel kurulu sonrasında Alin Taşçıyan başkanlık görevini Jean Roy'dan devraldı. Onursal genel sekreterliğini Alman sinema yazarı Klaus Eder yürüttüğü FIPRESCI, uluslararası çapta düzenlenen yarışmalı festivallere belirli sayıda üyesini göndererek kendi kategorisinde de ödüle layık görülen isimleri seçiyor.

    Ayrıca SİYAD üyesi sinema yazarı Esin Küçüktepepınar 67. Cannes Film Festivali FIPRESCI Jürisine başkanlık edecek.

    Beyazperde.com olarak  Alin Taşçıyan'ı tebrik ediyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top