Hesabım
    Yönetmenlerle Buluşma’nın Konuğu Derviş Zaim

    İstanbul Modern Sinema'nın düzenlediği, Türkiye’nin güncel sinema kültüründe sanatsal kimliği ve özgün yaklaşımlarıyla öne çıkan yönetmenlerin konuk olduğu, Yönetmenlerle Buluşma dizisinin ikinci konuğu Derviş Zaim oluyor.

    Yakın dönem Türkiye sinemasına getirdiği yeni bakış açısı ve kazandırdığı anlamlarla kendine özgü bir yere sahip yönetmen Derviş Zaim’in filmlerinden Tabutta Rövaşata (1996), Filler ve Çimen (2000), Çamur (2002), Cenneti Beklerken (2005), Nokta (2008), Gölgeler ve Suretler (2010) ve Devir (2012) filmlerinin yanı sıra daha önce vizyona girmemiş belgeseli Paralel Yolculuklar (2002) Yönetmenlerle Buluşma'da sunulacak. 15-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Yönetmenlerle Buluşma dizisinde ayrıca, gösterimlerinden önce SİYAD üyelerinden Olkan Özyurt, Sevin Okyay, Janet Barış, Burçin Yalçın ve Elif Tunca özel sunumlar yapacak. Programa Derviş Zaim’in filmlerinde rol alan oyunculardan Mehmet Ali Nuroğlu, Mustafa Uğurlu ve Hazar Ergüçlü gibi isimler katılacak.

    Derviş Zaim, 15 Mayıs Perşembe günü saat 19.00’da müzenin üst katında düzenlenecek söyleşide, Olkan Özyurt ve Müge Turan ile birlikte sinemasının üzerine konuşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top