Hesabım
    Cannes Günlüğü - 16 Mayıs

    Festival, dün basın toplantıları ve film gösterimleri ile devam etti. Bir çok ünlü yıldızın yer aldığı festival notlarını sizin için derledik...

    Nicole Kidman'ın başrolde olduğu Monako Prensesi filmi ile açılışını yapan Cannes Film Festivali, ikinci gününde de film gösterimi ve basın toplantılarıyla devam etti. Dün gösterimi yapılan filmlerden Abderrahmane Sissako'nun yönetmenliğini gerçekleştirdiği Timbuktu'nun basın toplantısında, yönetmen duygusal anlar yaşadı. Mali'de bulunan Timbuktu bölgesinde yaşanan acı olayları vizyona yansıtan yönetmen seyirciden büyük alkış aldı.

    FDC

    Cannes Klasikler bölümünde, Polonyalı usta yönetmen Krzysztof Kieslowski'nin 1987 yapımı Blind Chance filmi gösterildi. Komünizm döneminde ülkesinde gösterimi yasak olan film, 27 yıl sonra yenilenmiş versiyonuyla Cannes vizyonundaydı.

    RR

    Dün festivalin 'Un Certain Regard' (Belirli Bir Bakış) bölümünde ilk gösterilen film Marie Amachoukeli, Claire Burger, Samuel Theis'in yönetmenliğini paylaştığı Party Girl filmiydi. Sonia Theis'in başrolünü oynadığı filmde, 60 yaşında olmasına rağmen hala bir gece kulübünde çalışan, gece hayatını ve erkeklerle vakit geçirmeyi seven Angelique'nin müşterilerinden birisiyle evlenmeye karar vermesini izliyoruz.  Filmin yönetmeni, senarist ve oyuncuları basın toplantısında konuştu. Yönetmenler bu karmaşık ve sıradışı kadınla ilgili çektikleri filmle gurur duyduklarını dile getirdiler. 

    FDC

    Festivalin 'Un Certain Regard' (Belirli Bir Bakış) bölümünde gösterilen bir başka yapım ise Keren Yedaya'nın yönetmenliğini yaptığı That Lovely Girl filmiydi. İsrail yapımı filmde 60 yaşındaki bir babanın, 20'li yaşlardaki kızını taciz etmesi ve kızın girdiği derin depresyonla hayata başa çıkma hikayesini konu alıyor.

    Beyazperde.com

    Festival dolu dolu programıyla devam ediyor. Bugün gösterilecek filmler arasında Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu'da bulunuyor. Ayrıca, Atom Egoyan'ın The Captive ve Mathieu Amalric'in yönetmenliğini yaptığı La Chambre bleue gibi filmler vizyonda yerini alacak.

    Festivale dair en güncel haberler için beyazperde.com'u takip etmeye devam edin!

     

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top