Hesabım
    Cannes'da Nuri Bilge Ceylan ile Konuştuk!

    67. Cannes Film Festivali'ni yerinde takip eden Beyazperde.com, yeniden Altın Palmiye için yarışan ödüllü yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylan ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi!

    Son filminiz Bir Zamanlar Anadolu'da’da filmi için de Cannes’daydık, o zaman da söyleşmiştik. Ondan sonra Kış Uykusu’nun tohumları ne zaman düştü içinize?

    Nuri Bilge CeylanBen aslında bu filmin ortaya çıkmasına neden olan Çehov kısa hikayelerinden birini yaklaşık 15 yıldır kafamda taşıyorum. Ama o zamanlar kendimi bunu sinemaya aktarabilecek kadar yetkin hissetmiyordum galiba. Ya da sıra gelmedi bilmiyorum. Aktarılması çok zor, neredeyse hiçbirşey olmuyor ama herşey var gibi, tuhaf bir hikaye. Bir de öyküde, anlatım bölümleri tüm duyguları açığa çıkarabiliyor ama sinemasal olarak nasıl bir karşılık bulunacak pek bilemiyordum. Ama kendimi biraz daha yetkin hissetmeye başlamış olmalıyım ki artık bu işe girişebilirim duygusu geldi. Zaten yıllardır Ebru ile arada o öykü üzerine konuştuğumuz olur. Bir gün haydi girişelim dedik. Her zamanki gibi, giriştikten sonra bambaşka şeyler girdi işin içine. Değişti, uzadı, eklendi. Yepyeni bir şey oldu aslında.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top