Hesabım
    Ivan Locke'un Dünyasına Girmeye Hazır Mısınız?

    Festivallerden övgüyle dönmüş olan İngiliz bağımsız yapımı Locke, sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Eleştirmenlerden tam not alan filmde Ivan Locke'un zamana karşı, gerilim dolu yarışını izleyeceğiz.

    Uluslararası sinema eleştirmenlerinden tam not alan ve övgüyle bahsedilen Locke, yönetmen Steven Knight'ın Hummingbird'den sonra ikinci filmi. Senarist olarak bir çok başarılı işe imza atan Knight ayrıca, senaryolarını yazdığı Kirli Tatlı Şeyler ve Şark Vaatleri ile iki kere Oscar ödülüne aday gösterildi. Locke filminin de senaryosunu kaleme alan Steven Knight, bir sene içerisinde projenin ortaya çıktığını söylüyor. Başrolünde, Köstebek ve Kara Şövalye Yükseliyor filmlerinde de yer alan son dönemin yükselen yıldızı Tom Hardy var. Filmin oyuncu kadrosunda Ruth Wilson, Andrew Scott ve Ben Daniels yer alıyor.

    Filmin ortaya çıkış süreci ile ilgili konuşan yönetmen, “Tüm süreci en temel unsurlara, özüne indirgemek istedim. Hikayenin başında güzel bir işi, ailesi, karısı olan bir adam var. Yolculuğun sonuna gelinirken elinde hiçbir şey kalmaması durumuyla yüzleşecek duruma geliyor. “ diyor. Filmin neredeyse tamamı bir arabanın içinde geçiyor, diğer karakterleri ise telefon hattının diğer ucundaki sesini duyuyoruz. Yönetmen Ivan Locke karakteri için aklında sadece Tom Hardy'nin olduğunu ve “O karakterin ondan başka kimsenin canlandıracağını düşünmedim...” diyor. Senaryoyu okuyan Hardy'nin ilk tepkisi ise, “Oynayacağım ilk ‘dosdoğru’ rol olacak. Sıradan bir karakter.” şeklinde olmuş. Yönetmen filmle ilgili, “Sıradan bir trajediyi< ve sıradan bir insanın trajedisini, ulusal bir trajedi kadar ciddiymiş gibi ele almaya çalıştım.” dedi. Filmin çekim sürecinde oyunculara “Bu bir tiyatro oyunu. Dolayısıyla sahnedeymişsiniz gibi düşünün!” diyen yönetmen, “Tom’la kimse konuşmuyordu. Onu tamamen yalnız bırakıyorduk. Her an çekim yapan üç kamera vardı. Ve tekrar başlıyorduk. Her şeyi bir tur tamamladığımızda saat sabahın 4’ü oluyordu ve eğer herkes kendini iyi hissediyorsa tekrar yapıyorduk.” diye devam etti. 6 gece süren filmin çekimleri esnasında bazı bölümleri filmin başrol oyuncusu Tom gerçekten otomobili kullanırken ve gerçekten gelen aramaları yanıtlarken çekimi gerçekleşmiş. Knight konuyla ilgili, “Bu bölümlerde repliklerini okuma şansı yoktu çünkü kaza yapardı! Müthiş bir ezber performansı sergiledi. En iyi sahnelerden bazıları bu çekimlerden çıktı. Üstelik otomobilde üç kişi varken… Bu muazzam bir şey…” dedi.Sahnelerin hiç birinde doğaçlama olmadığını söyleyen yönetmen, filmin sonunda herkesin kendi kendine iyi ile kötü arasındaki ince çizgiyi hatırlatmayı istediğini söyledi.

    Filmin başrol oyuncusu Tom Hardy, çekimler esnasında kendini bir tiyatro sahnesinde oynuyormuş gibi hissetmiş. Bu film benim için bir anlamda deneysel bir şeydi diyen aktör, replikler için hatırlatma kartları hazırladığını söyledi. Film ve senaryoyla ilgili konuşan Hardy, “Bir açıdan, silah zoruyla evlilik gibiydi! Steve’in bir senaryosu var, yarın bir film yapmamız gerekiyor. Hadi yapalım! Ve utangaç davranmamamız gerekiyordu.” diyen oyuncu, “24 saatte 90 sayfalık diyaloğu ezberlemek zorunda değildim. Bir keresinde Sheffield Crucible Tiyatrosu’nda 2 günde 50 sayfa diyalog ezberlemek zorunda kalmıştım. Korkutucuydu, korkutucuydu! Ve sıradaki repliğimin ne olduğunu hatırlamak için insanlara bakmak… Hiç bana göre değil.” dedi. Son olarak oyunculukla ilgili kahramanlarını sayan Hardy'nin, Gary Oldman, Sean Penn ve Robert De Nirohayranı olduğunu öğrendik.

    Locke, 13 Haziran'da sinemalarda.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top