Hesabım
    Altın Portakal'dan Taze Gelişmeler!

    Organizasyonunu Elif Dağdeviren'e devredildiği açıklanan, ülkenin en önemli film festivalinin heykelini çalmaya kalkıştılar!

    30 Mart yerel seçimlerinden sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın değişmesiyle başlayan festival hazırlık sürecinde, kulislerde konuşulan bir duyum geçtiğimiz hafta resmiyet kazandı. Medya sektöründe gazeteci, televizyon programcısı ve köşe yazarlığı gibi uzun yıllardır pek çok farklı pozisyonda bulunmuş olan Elif Dağdeviren, bu sene 51. kez düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin organizatörlüğünü üstlenecek. Antalya'da seçimler sonrası göreve gelen Menderes Türel, festivali 20 yıldır sürdüren Antalya Kültür Sanat Vakfı ile bu seneden itibaren çalışmayacağını ilan etmişti. Dağdeviren'in nasıl bir yol haritası izleyeceği ise merak konusu...

    Festivale dair ilginç bir gelişme de yine geçtiğimiz günlerde yaşandı. Festivalin uzun yıllardır simgesi haline dönüşen Venüs Heykeli, Atatürk Parkı'nın girişinden çalındı! Sabah gazetesinde yer alan habere göre, 22 Haziran tarihinde 155 Polis İmdat Hattı'nı arayan kişiler, parktaki Venüs heykelinin iki kişi tarafından çalındığını bildirdi. Gelen ihbar üzerine harekete geçen ilgili birimler MOBESE kayıtlarını inceleyerek, kucaklarındaki Venüs heykeli ile yürüyen iki kişiyi tespit etti. Zanlılar yer tespitinin ardından kısa sürede yakalandılar fakat çıkarıldıkları mahkemede "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Heykel de zarar görmeden kurtarılmış oldu. 

    Festivalin gerçekleştirileceği ekim ayına kadar Altın Portakal hakkında daha ilginç gelişmelere şahit olacak mıyız, zaman gösterecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top