Hesabım
    Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden Bir Yenilik: Antalya Film Forumu

    Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 51. yılında yeni bir solukla, ortak yapım ve proje geliştirme marketi olan Antalya Film Forum'u ile güçleniyor.

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl ilk kez 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği "Antalya Film Forum" ile festivalin uluslararası markasını güçlendirerek, Türkiye sinemasına sektörel bir katkı sağlayacak. Antalya Film Forum çerçevesinde gerçekleştirilecek "Sunum/Pitching Platformu"na katılacak 10 proje arasından seçilecek iki projeye, proje başına 30.000 TL, "Yapım Aşamasındaki Filmlere Destek Platformu"nda seçilecek projeye ise 100.000 TL "Work In Progress Ödülü" verilecek. Öncelikli olarak Türkiye’de olmak üzere Türkiye’ye yakın coğrafyalarda (Balkanlar, Ortadoğu, Akdeniz ve Türki Cumhuriyetler) ortak yapım olanaklarını arttırmayı, film çekecek yapımcıları ve yönetmenleri teşvik etmeyi ve bunların projelerinin uluslararası platformlarda tanıtılmasını sağlamayı amaçlıyor.

    Pitching (Sunum) Platformu’nun amacı, uzun metraj sinema projelerinin sağlıklı bir şekilde geliştirilmesini ve proje sahiplerinin, uluslararası ve ulusal film profesyonellerinden geri bildirim almasını sağlamaktır. Work In Progress (Yapım Aşaması) Platformu, Antalya Film Forum’a konuk olan satış temsilcisi, film fonları yöneticileri, dağıtımcı ve festival programcılarına, Türkiye’de üretilen en yeni filmleri post-prodüksiyon aşamasında keşfetme şansını sunacaktır.

    Antalya Film Forum, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği’nin (SE-YAP) Yönetim Kurulu Başkanı, European Woman Audiovisual Network EWA’nın Başkan Yardımcısı ve Kış Uykusu filmiyle Altın Palmiye ödüllü yapımcı Zeynep Özbatur Atakan liderliğinde gerçekleştirilecek. Antalya Film Forum’un danışma kurulu Nadir Öperli, Marsel Kalvo, Sevil Demirci, Yamaç Okur ve Zeynep Özbatur Atakan’dan oluşuyor. 

    51. Antalya Altın Portakal’ın bu seneki bir diğer yeniliği ise; Hafızası!

    Yarım asırı geride bırakan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin hafızası, kişisel takipçilerinden festivale dair gelecek her türlü anı, bilgi ve görsel ile hazırlanıyor. Antalya Altın Portakal’ın 50 yılına dair paylaşılan anılar, “Festival Hafızası” isimli blog’dan herkesin erişimine sunularak hem festivalin hafızasının oluşturulmasına katkı sağlanıyor hem de festivalin tarihi yaşatılıyor. “Festival Hafızası”na dair ilk anıyı paylaşan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Direktörü Elif Dağdeviren, “Antalya Altın Portakal’ın tarihi ilk defa bizlerin anıları, hikayeleri ve fotoğrafları ile yazılıyor. Festival tarihine ait anısı olan herkesin paylaşımlarını bekliyoruz” diyor. Bu yıldan başlayarak hayata geçecek ve özellikle dijital dünyada aktif olacak olan “12 ay boyunca Antalya Altın Portakal” projesinin de ilk ayağı olan “Festival Hafızası”, bu yıl 51’incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne dair hatıraları da yayınlayacak. Hatıralarınızı festivalin resmi internet sitesinde yayınlanan blog’da yer alan hafiza@altinportakal.org.tr adresine iletmeniz yeterli.

    Forum ve Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top