Hesabım
    Gezici Festival'de Bugün

    Ankaralı sinemaseverlerle buluşan 20. Gezici Festival devam ediyor.

    Beyazperde.com'un da sponsorları arasında olduğu; Gezici Festival, Türkiye’den ve yurtdışından sinemacıları çeşitli atölyeler için konuk etmekte ve bu atölyeler süresince ülkemizden gençler yurtdışından gelen konuklarla birlikte filmler üretmeye devam ediyor. Festivalde dün Adana Altın Koza Film Festivali'nden En İyi Senaryo ödülünü alan Derviş Zaim imzalı Balık filmi, yönetmen Zaim'in katılımıyla festival izleyicisiyle buluştu. Katılımın bir hayli yüksek olduğu gösterimde, gösterim sonrası Derviş Zaim izleyicilerin sorularını cevaplandırdı.

    Dün gösterimi gerçekleşen bir diğer film ise, Nesimi Yetik'in draması Toz Ruhu oldu. Nesimi Yetik ile birlikte filmin senaryosunu beraber yazdıkları Betül Esener'in katıldığı gösterimde ikili soruları cevaplandırdı. "Bu filmi sizin çekme amacınız tam olarak neydi, izleyiciye ne vermek istediniz?" sorusuna, Yönetmen Nesimi Yetik şu şekilde cevap verdi: "Çok genel bir soru bir çok sebep var ancak öncesinde filmin nereden çıktığını anlatalım." dedi ve karakterin çıkış hikayesini aktardı. "Filmde gördüğünüz karakter bizim komşumuz aslında. Biz 2008 yılında burada Ankara'da yaşıyorduk Betül ile. İstanbul'a film çekmek için taşındık ve aslında buradaki "karakter" bizim komşumuz oldu. Aynı bu şekilde gömlekleri vardı, belinde radyosu ve arabesk kasetleri. Biz de o sırada bir film yazıyorduk ve hayatın sıkıntılarıyla boğuşuyorduk sonra gördük ki bu adam çok mutlu. Gece 12'de işten geliyor ve radyosu çalıyor. Ve Betül'den bu adamı film yapalım fikri geldi. O adamın hala mutluluğunu çözebilmiş değiliz." dedi.

    Festivalde bugün; Kara mizah ustası Bent Hamer'in sıradışı komedisi ve aynı zamanda Norveç'in Oscar adayı filmi 1001 GramLevan Koguashvili yönetmenliğindeki Gürcistan yapımı İlk Randevu ve Rusya'nın Oscar adayı ve bu sene en çok konuşulan filmler arasına girmeyi başarmış olan Andrey Zviaguintsev'in yönetmenliğini üstlendiği Leviathan izleyicilerle buluşacak.

    Gezici Festival hakkında ayrıntılı bilgi ve program için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top