Hesabım
    Anadolu Çizgi Film Yarışması Başlıyor!

    Türk animasyon sektörünü güçlendirmek isteyen Anadolu Çizgi Film Yarışması'na başvurular başlıyor.

    Anadolu Çizgi Film (Animasyon) yarışmasına başvurular başladı. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen yarışmaya öğrenci, amatör ve profesyonel olamak üzere herkes katılabiliyor. Türk çizgi film (animasyon) sektörünn ulusal ve uluslararası arenada bilinirliğini ve rekabet edebilirliğini artırmak ve sektör potansiyeline dikkat çekmek isteyen yarışmaya başvurular 17 Nisan tarihine kadar yapılabilinecek.

    Ekip ya da bireysek olarak katılabileceğiniz yarışmada ekip olarak katılma durumunda, öncelikli olarak bir ekip sorumlusu seçilecek ve sorumlu ile her bir ekip üyesi yarışma şartnamesinde yer alan ilgili formları ayrı ayrı doldurup imzalayarak başvuru dosyasına ekleyecek.

    Filmler jenerik hariç 1-6 dakika arası süreli, dublajları yapılmış, ses, müzik ve efektleri 5+1 ses sisteminde kaydedilmiş ve mikslenmiş olarak hazırlanacak, HD PAL 16:9 (1920X1080), renk kayıpsız MOV veya AVİ formatında DVD ortamında sunulacak. Yarışmaya aynı zamanda Türkçe dublajlı ya da altyazılı, 2 ve 3 boyutlu çizgi filmler de katılabilecek.

    Ön elemeler 20 - 24 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek, sonuçlar 14 Mayıs'ta Eskişehir'de düzenlenen Animasyon Festvali'nde duyurulacak. Yarışmanın birincisi 20 bin TL, ikincisi 10 bin TL ve son olarak üçüncüsü ise 5 bin TL ödül kazanacak.

    Yarışmaya başvuran ve ön elemeyi geçen katılımcıların eserleri, yarışmanın web sayfasında yayınlanacak ve halka açık olarak birinciyi tahmin etme yarışması yapılacak. Jürinin seçtiği 1.’lik ödülüne layık eseri doğru olarak tahmin eden 3 kişiye, noter huzurunda yapılacak kura ile tablet hediye edilecek.

    Başvuru ve detaylar için www.anadoluanimasyon.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top