Hesabım
    Ankara Engelsiz Filmler Festivali Başlıyor!

    Ankara Engelsiz Filmler Festivali bu yıl üçüncü kez sinema aşıklarına merhaba diyecek.

    Ankara Engelsiz Filmler Festivali, bu sene 21-26 Nisan 2015 tarihleri arasında üçüncü kez perdelerini açıyor. Türkiye'de görme, işitme ve ortopedik engellilerin erişebildiği ilk film festivali olan Ankara Engelsiz Filmler Festivali, görme engeli olanlar için sesli betimleme, işitme engeli olanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde gösteriliyor.

    Festivalde atölye çalışmaları işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleştirilirken, Açılış ve Ödül törenlerinin ise işaret dili çevirisinin yanı sıra sesli betimlemesi yapılıyor. Tüm Festival mekanları ortopedik engelli sinemaseverler için erişilebilir olanlardan seçiliyor. Böylece engeli olan olmayan tüm sinemaseverler Festival'i bir arada takip etme imkanı buluyorlar.

    Festivalde bu yıl uzun, kısa ve belgesel 33 film, "Engelsiz Yarışma", "Türkiye Sineması", "Dünyadan", "Engel Tanımayan Filmler", "Uzun Lafın Kısası", "Çocuklar İçin" ve "Sinema Tarihinden" tematik başlıkları altında sunulacak. Güncel Türkiye sinemasının son dönemdeki en iyi filmlerinin Seyirci Özel Ödülü, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri için yarışacağı Engelsiz Yarışma ödülleri 26 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek Ödül Töreni'nde sahipleri ile buluşacak.

    Çağdaş Sanatlar Merkezi ile Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu'nun ev sahipliği yapacağı festival tamamen ücretsiz olarak gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top