Hesabım
    Ankara Engelsiz Film Festivali'nden Önemli Açıklama!

    3. Ankara Engelsiz Film Festivali çok önemli bir duyuru gerçekleştirdi.

    Bugün itibariyle başlayan ve 26 Nisan tarihine kadar sürecek olan 3. Ankara Engelsiz Filmler Festivali çok önemli bir duyuru paylaştı. Bakur filminin 34. İstanbul Uluslararası Film Festivali’ndeki gösteriminin, eser işletme belgesi olmadığı sebebiyle iptal edilmesiyle başlayan süreç görünüşe göre büyüyerek devam ediyor.

    2004 yılında yürürlüğe giren ancak bu güne kadar kısa ve belgesel filmler için uygulamaya sokulmayan Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 15. maddesinin uygulamaya koyulduğu belli olmuş. Tescil belgesi olmayan kısa ve belgesel filmlerin festivallerde gösterilmesi durumunda, eserlerin hak sahipleri ve festival organizatörlerinin cezai yaptırımlar ile karşılacağı dile getiriliyor.

    Bu bağlamda, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşecek Açılış Töreni ile başlayacak 3. Ankara Engelsiz Filmler Festivali bünyesinde yer alacak olan şu yapımların gösteriminin yapılmayacağı kararı verilmiş.

    • 190107

    • Biz de Varız

    • Dün Bugün Yarın

    • Mod

    • Öğretmen

    • Yaz Gecesi Gökyüzü

    • Ziazan

    Gelişme sonrası, Festival'in Engelsiz Yarışma bölümünde filmi bulunan yönetmenler Çiğdem Vitrinel, Kaan Müjdeci, Onur Ünlü, Nesimi Yetik ve Tayfun Pirselimoğlu da Engelsiz Yarışma'dan çekildiklerini yönetime iletmiş.

    Ben O Değilim, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku, İtirazım Var, Sivas ve Toz Ruhu filmlerinin ilan edildikleri tarih ve saatlerde gösterimleri yapılacak, ancak yarışma ve 26 Nisan Pazar günü düzenleneceği duyurulan Ödül Töreni gerçekleşmeyecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top