Hesabım
    Oscarlı Sinemacı Andrew Lesnie, 59 Yaşında Aramızdan Ayrıldı!

    Yüzüklerin Efendisi, Hobbit, King Kong, Cennetimden Bakarken ve Son Umut gibi filmlerin görüntü yönetmenliğini yapan Andrew Lesnie geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

    Oscar ödüllü, Avustralyalı görüntü yönetmeni Andrew Lesnie, geçtiğimiz gün itibariyle hayatını kaybetti. Geçirdiği ani bir kalp krizi sonrası aramızdan ayrıldığı öğrenilen isim henüz 59 yaşındaydı. Lesnie, 2002 senesinde Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği filmi ile Oscar ödülünü kucaklamış ve Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin yanı sıra Hobbit serisinde de görev almıştı.

    Oscarlı yönetmen Peter Jackson'ın da yakın bir dostu olan Andrew Lesnie, aynı zamanda Hobbit üçlemesinin 48FPS formatında kameraya alınmasını da sağlayan isimdi. Görüntü yönetmeninin erken ölüm haberinin ardından son olarak Son Umut filminde birlikte çalıştığı Russell Crowe, vatanından yürek burkan haberi aldığını duyurdu.

    Crowe'un yanı sıra, Peter Jakson ve Gandalf rolü ile de ölümsüzleşen Ian McKellen kaybettikleri yakın dostu için çok üzgün olduklarını dile getirdiler.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top