Hesabım
    26. Ankara Uluslararası Film Festivali Sona Erdi!

    Ankara Film Festivali geçtiğimiz gün itibariyle, dolu dolu bir programın ardından nihayetine erdi.

    26. Ankara Uluslararası Film Festivali, 23 Nisan'dan itibaren geçtiğimiz güne kadar Büyülü Fener Kızılay Sineması'ndaki gösterimler ile seyircileri her gün farklı coğrafyalardan sinemasal örnekler ile buluşturdu. Farklı alanlara dair bilgiler veren atölye ve söyleşiler kapsımında ise Türkiye'den ve yurtdışından birçok isim sinemaseverlerle bir araya geldi.

    Türkiye'de ilk defa Ankara seyircisi ile buluşan filmler arasında, Aferim!, Yük (Petting Zoo), Rock the Trumpet ve Karanlık Basacak (Night Will Fall) gibi önemli yapımlar yer aldı. Film gösterimlerinin ardından yönetmen ve film ekibi katılımları ile gerçekleştirilen söyleşilerin yanında, FESTİLAB kapsamında yer alan atölye ve söyleşiler de festivaldeki bilgi ve deneyim paylaşımına katkıda bulundu.

    Teodor Corban, Burhan Qurbani, Micah Magee, Sali Saliji, Fatemah Motamed-Aria ve Ayat Najifi de Türkiye Galalarında seyirci ile buluşan isimler arasındaydı.

    FESTİLAB kapsamında gerçekleştirdikleri atölyelerle festivalide yer alanlar arsında Meltem Cumbul, Lars Mayer ve Priit Tender gibi isimler vardı.

    Festivalin bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında gerçekleşmesi sebebiyle, Çocukların Festivali bölümü daha öne çıktı. Katılımı sağlanan mülteci çocuklar ise Yaratıcı Drama Atölyeleri'ne katıldı. Çocuklar aynı zamanda "Çocukların Festivali: Büyüklere Yer Yok" programındaki üç animasyonu, masalcı anlatımıyla birlikte izlediler.

    Türk Eğitim Derneği (TED)’in tescilli sosyal sorumluluk projesi “Askıda Bilet Var” ise geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bu yıl da daha çok sinemaseverin festival ile buluşmasını sağladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top