Hesabım
    Alper Mestçi, Siccin 2'yi Anlattı!

    ‘Korkunun temelinde cinler değil Allah'ın gazabı yatıyor’ sözleriyle yerli korku sinemamızı tanımlayan, türün sevilen yönetmeni Alper Mestçi ile son filmi Siccin 2’yi ve son yıllarda fazlasıyla korkunun etkisinde olan sinemamızı Banu Bozdemir konuştu

    Gen ile başlarsak Siccin 2’ye kadar uzanan bir korku yolculuğundan bahsedebilir miyiz?  Korkunun patlama yapmasının nedeni?

    Alper Mestçi: Gen ile pek alakam yok, ilk filmim Musallat’tır benim. Gen’de aktif bir cümlem bile yok yani öyle söyleyeyim. Korku aslında son üç yılda falan patlama yaptı. Yoksa üç beş film hep vardı ama son iki yıldır neredeyse yılda 15 tane yapılıyor. Bence ihtiyaçtan çok deneme yapılıyor. Korku filmiyle alakası olmayan adamlar korku filmi çekmeye başladı. Bu bir sorun. Korku zaten böyle bir tarz değil. Bu yönetmen sineması, bir tarzınız olmalı, insanlar o tarza geliyorlar. Yoksa "bu tuttu, ben de yapayım" tutumundakilerin hepsi patlıyor. Belki yüz bin seyirci tatmin ediyordur ama bir film yapmak için de yeterli bir rakam değil bence. Ben yüz bin kişi için film yapmamayı tercih ederim, oturayım daha iyi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top