Hesabım
    İzmir Film Festivali Kasım'da Geliyor!

    16. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nin Kasım ayında düzenlenmesi planlanıyor. Şu ana kadar 51 ülkeden 500’ün üzerinde film başvurusu alan festivale bu yıl bin 200’ün üzerinde başvuru bekleniyor.

    İzmir’in uzun soluklu ve kesintisiz devam eden tek film festivali Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali için hazırlıklar hızla devam ediyor. Bremen Film Büro yetkilileriyle Almanya’da bir araya gelen festival direktörü Yusuf Saygı, "Creative Europa Medya programına göre kısa film festivallerinde en az 400 film yayını gerekiyor. Bizim hedefimiz İzmir’de, düzenleyeceğimiz etkinlikler ve atöyle çalışmalarıyla, gösterimini yapacağımız 400 filmle beraber Avrupa standartlarının üzerinde bir kısa film festivali düzenlemek” diye konuştu.

    Festivali tüm İzmir’e yaymayı ve her geçen yıl ilgiyi arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Saygı, “Merkez film gösterim salonunun yanında İzmir’deki tüm üniversitelerde film gösterimleri yaparak daha çok filmin daha çok izleyiciye ulaşmasını sağlamak istiyoruz. Ayrıca Oktostore ile yapılan anlaşma sonucunda tüm sinemasever arkadaşlara festival süresince son teknolojilerin tanıtıldığı atölyeler düzenlenecek” dedi.

    İzmir Film Festivali geçtiğimiz yıl Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak, Bornova, Buca ve Karşıyaka Belediyelerinden ve üniversitelerden destek görmüştü.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top